• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi bina yönetim merkezi olacak
29 Kasım 2013 Cuma 15:36

Tarihi bina yönetim merkezi olacak

Beyşehir'deki tarihi bina restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından alan yönetim merkezi olarak kullanılacak.
UNESCO'nun Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Beyşehir'deki tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin kalıcı listeye alınması çalışmalarının önemli bir ayağı olan "alan yönetim merkezi", İçerişehir Mahallesi'nde yer alan tarihi bina restore edilmesinin ardından faaliyete geçecek.
 
Beyşehir'de, turistik değere sahip tarihi, kültürel ve doğal varlıkların çeşitlendirilmesi, yöre turizminin gelişmesi için çeşitli alternatifler geliştirilmesi amacıyla Beyşehir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "UNESCO Alan Yönetim Merkezi" Projesi'nin, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesi kararlaştırıldı.
 
Kararın ardından, tarihi Eşrefoğlu Camisi yakınlarında bulunan geçmişte hükümet konağı olarak kullanıldığı belirtilen eski binanın restorasyonunun yapılması için çalışmalara başlandı. MEVKA ile yapılan sözleşme kapsamında, MEVKA görevlilerinin de katılımıyla Beyşehir Kaymakamlık makamında bir toplantı gerçekleştirildi.
 
Değerlendirme ve ön hazırlık çalışma toplantısında konuşan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Kaymakamlık tarafından hazırlanan söz konusu projeye Beyşehir Belediyesinin yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek verildiğini vurgulayarak, "Alan yönetiminin bu tarihi binada çalışmalarına devam edebilmesi için MEVKA tarafından da desteklenen projemiz adım adım ilerliyor. 2014 yılı içerisinde restorasyon çalışması tamamlanarak bu tarihi binada ilçemiz turizminin hizmetine sunulacaktır" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA