• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taraftar Konyasporu yalnız bırakmamalı
13 Mart 2010 Cumartesi 13:50

Taraftar Konyasporu yalnız bırakmamalı

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'un teknik direktörü Fuat Yaman, sezonun ilk devresinde verdiği destekle takımın son dakikalarda maçları kazanmasında büyük pay sahibi olan taraftarın ...
    Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'un teknik direktörü Fuat Yaman, sezonun ilk devresinde verdiği destekle takımın son dakikalarda maçları kazanmasında büyük pay sahibi olan taraftarın kalan 9 haftalık sürede takımı yalnız bırakmamasını istedi.
Her maçın final niteliğini taşıdığını kaydeden teknik direktör Yaman, 3 maçtır başında bulunduğu takımın gösterdiği performanstan memnun olduğunu, bazı sıkıntıların üstesinden gelebilecek çalışmaları yapmak zorunda oldukları söyledi.

    Kalan 9 haftalık dönemde kırgınlıkların, kızgınlıkların, öfkelerin ve olumsuz düşüncelerin Konyaspor'un başarısı adına bir kenara bırakılarak takıma daha fazla destek verilmesini isteyen teknik direktör Yaman, "Taraftarımızdan kalan haftalarda çok büyük destek bekliyor ve istiyoruz. İkinci yarının başlamasıyla birlikte bu takım onları mutlu edecek, coşturacak skorları alamadı. Tepkilerinde haklılar. Ama onların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. İlk yarıya baktığımız zaman Konyaspor'un 85. dakikaya kadar mağlup durumda girdiği ve taraftar desteğiyle galip tamamladığı maçların sayısının hiçte küçümsenmeyecek kadar olduğunu görebiliriz. Ama geçtiğimiz hafta sahada çok çok iyi oynayan bir takımları olmasına rağmen 60.dakikadan sonra tribündeki sıkıntılarını sahaya yansıttılar. Oysaki o anlarda taraftarlarımıza çok ihtiyacımız vardı. Unutmamalılar ki, bu zorlu yarışta taraftarlarımıza ihtiyacımız her zamankinden daha fazla olacak. Taraftarlarımızın desteği olmadan bu hedefe ulaşmamız ve bu işi başarmamız çok çok zor. Önümüzde çok az bir süre kaldı. Kişilere olan kızgınlıklarını, öfkelerini veya olumsuz düşüncelerini 9 haftalığına bir kenara bıraksınlar" dedi.

    Yaman, alınacak bir galibiyetin büyük anlam taşıyacağını ifade ederek, taraftarın hoşgörünün merkezi Konya'da sabırlı olmasını istedi. Yaman sözlerine şöyle devam etti, "Bizim işimiz bir galibiyete bakar. O galibiyeti aldığımız zaman bu ligin direkt olarak çıkma adaylarından biri de Konyaspor olacaktır. Tek düşüncemiz kalan haftaları en iyi şekilde değerlendirerek hakkımızda düşünülenler ne olursa olsun Süper Lig hedefimize ulaşmak.
 
    Taraftarlarımız olumsuz düşüncelerini bir süreliğine de olsa dondurarak
buzdolabına kaldırsın. Zamanı gelince de hesaplar, kitaplar kısacası her şey ortaya dökülecek. Çok büyük potansiyele sahip olan, büyük bir şehir olan Konya'yı ve Konyaspor'u hak ettiği yere taşıyacak kişiler burada kalacak. Mayıs ayına kadar taraftarlarımızdan rica ediyorum, 'Kızılcık şurubu içip kan kusmak' deyiminde olduğu gibi bir süreliğine içindekileri dışarıya atmasınlar. 9 hafta çok uzun bir süre değil. Bu sabrı dünyanın hoşgörü merkezi olan Konya'daki taraftarların ve sporseverlerin göstermesi çok
doğal. Sonuçta Konyalı sporseverleri sevindireceğiz. Buna yürekten inanıyorum."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA