• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tapu ve Kadastro Teşkilatı 164 yaşında
21 Mayıs 2012 Pazartesi 14:19

Tapu ve Kadastro Teşkilatı 164 yaşında

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 165. yıl dönümü nedeniyle anıta çelenk koyan ve ardından açıklamada bulunan Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Tugay Kaya , "Bölge Müdürlüğümüzde Vatandaş...
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 165. yıl dönümü nedeniyle anıta çelenk koyan ve ardından açıklamada bulunan Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Tugay Kaya  , "Bölge Müdürlüğümüzde Vatandaş memnuniyeti yüzde 94 'lere ulaşırken, günlük iş bitirme oranı ortalaması 2012 yılı Nisan ayında % 86 oranına yükseldi” dedi. 21 Mayıs 2012 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 165'inci Kuruluş Yıldönümü  çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Günün ilk etkinliği Atatürk anıtına çelenk konularak başladı. Ardında Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Tugay Kaya, çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi aktardı.

"Teşkilatımız, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan "Mülkiyet Hakkı"na yönelik taleplerin 165 yıldır aksatılmadan yerine getirilmesinin onur ve gururunu yaşamaktadır".diye Tapu ve Kadastro V.Bölge Müdürü Tugay Kaya "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Merkez ve Taşrada yaklaşık 17.000 personel ile, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ve 2010 yılında değişen 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun gereğince de 957 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyon vatandaşımıza hizmet veren Yaygın ve köklü bir kurumdur" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Tapu ve Kadastro Teşkilatı gelişen teknolojilere paralel kendisini sürekli olarak yenilemekte ve güncellemektedir. e devlet projesinin en önemli unsurlarından olan kısa adı TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) Tapu Müdürlükleri kapsamında bölgemizde ve ülke genelinde tamamlanmıştır. Tüm Tapu Müdürlüklerimizde mülk sahiplerinin taleplerini internet üzerinden başvuru yapılmasına imkân sağlanılmış, sıramatik sisteminin kullanılmasına başlanılmış ve SMS (Mesaj) uygulamasına geçilmiştir, ayrıca yurt içinde ve yurt dışında açılacak temsilcilikler ile vatandaşlarımızın mülkiyet haklarına yönelik taleplerini bulundukları il ve ilçe merkezinde yapabileceklerdir.  Bölge müdürlüğümüz yetki alanında bulunan Konya, Aksaray ve Karaman illerindeki 44 Tapu ve 3 Kadastro Müdürlüğü 2011 yılında 274.089 işlem gerçekleştirilerek hazineye toplam 160 milyon TL gelir aktarmıştır.
Bölge Müdürlüğümüz tarafından Müdürlüklerimizde yapılan vatandaş memnuniyet anket çalışmaları sonucunda vatandaş memnuniyeti ortalaması yüzde 94'lere ulaşmış hedefimiz ise yüzde 100 oranına ulaşmaktır. Bölge Müdürlüğümüzde günlük iş bitirme oranı ortalaması 2012 yılı Nisan ayında % 86 dir. Yorucu ve yoğun bir iş tempomuz olmasına rağmen bundan şikâyet etmedik. Ancak stres, sınırsız ve süresiz sorumluluk elbette iş hayatımızı derinden etkilemeye devam etmektedir. Bu durumu çözüm bulununcaya kadar dile getirmeye devam edeceğiz. Buna rağmen yaptığımız işin kutsallığının farkındayız ve daha güzelini, daha iyisini yapma konusunda azmimizi hiçbir zaman yitirmeyeceğiz.
Yoğun ve özverili çalışmaları ile zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımızı kutluyor, Teşkilatımızın kuruluşunun 165. Yılının Vatandaşlarımıza Kamu Kurum ve Kuruluşlarına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA