• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tanklar ilçeye yaklaştı iddiası
21 Eylül 2012 Cuma 10:24

'Tanklar ilçeye yaklaştı' iddiası

Suriye'de sınır kapısının kontrolünü yeniden ele almak isteyen ordu birlikleri Rakka kentinden Telebyada geldi.

Telebyad’da dün sınır kapısını ele geçiren muhalifler ile Suriye ordu birlikleri arasındaki gerginlik sürüyor. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden de tedirginlikle izlenen gelişmeler sırasında yapılan top atışları korkuya yol açıyor. Öte yandan, muhaliflerin ordu birliklerinin ilçede bulunduğu ileri sürülen binalara ellerinde silahları ile kamyonet kasalarında gittiği görülüyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla gerçekleşen top atışlarında Telebyad ilçe merkezindeki bazı yerleşim yerlerinde dumanların yükseldiği görülüyor. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı Akçakale’den de vatandaşların takip ettiği Suriye tarafında muhaliflerin zaman zaman 20-30 kişilik gruplar halinde kamyonetlerle yola çıkarak ilçe merkezine gittikleri ve silah seslerinin geldiği duyuluyor.

"TANKLAR İLÇEYE YAKLAŞTI" İDDİASI

Öte yandan muhalif kaynaklardan edinilen bilgilere göre; sınır kapısının kontrolünü yeniden ele almak isteyen ordu birlikleri Rakka kentinden Telebyad’a geldi. İlçeye 10 kilometre mesafede bekleyen ve zaman zaman top atışı yapan tankların sayısının 6’ya ulaştığı ve takviye güçlerin gelişiyle birlikte Telebyad’a gireceği ileri sürüldü. Öte yandan tankların olası geçiş güzergahına muhalifler tarafından mayın döşendiği de iddia edildi. Yaşanan gelişmeler ve tedirginlik Akçakale’den çıplak gözle izlenebilirken, yetkililer vatandaşları sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Sabah saatlerinden itibaren top atışları sesinin duyulduğu Telebyad’da öğleden sonra çatışmalar yeniden hız kazandı. Muhalifler, Akçakale ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki bir polis merkezini ele geçirmeye çalışırken, ordu birlikleri ise top atışları ile karşılık veriyor.

Telebyad ilçesinde muhalifler ile ordu güçleri arasında etkili olan ve dün akşam saatlerinden sonra azalan çatışmalar, öğleden sonra yeniden şiddetlendi. İlçe merkezindeki bir polis merkezini ele geçirmeye çalışan muhalifler, buraya uzun namlulu silahlar ile saldırdı. Buradaki Esad birliklerinin de karşılık vermesi üzerine 2 taraf birbirine silahlarla ateş etmeye başladı. Silah sesleri ilçe merkezinden duyulurken, ilçe dışında bekletildiği ileri sürülen tanklar ise muhaliflerin bulunduğu bölgeye top atışlarını sürdürüyor.

FACİA: 54 ÖLÜ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ni kaynak gösteren Reuters, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Rakka kentindeki bir benzin istasyonunun hava saldırısında vurulduğunu bildirdi.

Ajans, olayda 54 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA