• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tamamı yerli traktörler Konyada tanıtıldı
17 Mart 2012 Cumartesi 11:04

Tamamı yerli traktörler Konya'da tanıtıldı

Konya 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılan Türk Traktör, tamamı yerli üretim olan TDD ve TCF serisi traktörlerini Konya'da 'görücüye çıkardı'
Konya 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılan Türk Traktör, tamamı yerli üretim olan TDD ve TCF serisi traktörlerini Konya'da ''görücüye çıkardı''.      Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, yaptığı açıklamada, traktörde sektörün en eski firması olduklarını belirtti.
     58 yıldır modern tarımı yönlendirmek, Türk ve dünya çiftçisine değer katmak için çalıştıklarını anlatan Özdemir, 10 yıldır Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katıldıklarını bildirdi.
     Özdemir, fuarda çiftçilere teknolojik yenilikler sunduklarını, New Holland markasıyla üç yeni ürünü Konya Fuarı'nda görücüye çıkardıklarını söyledi.
     Fuarda TDD ve TCF serilerini çiftçilere sunduklarını anlatan Özdemir, ''TDD serisi Türk Traktör'ün Türk mühendisleri tarafından yapılan ürün geliştirmesi sonucu ortaya çıktı. Üretimini ve tasarımını tamamen Türk işçileri yaptı. Ana malzemelerinden motoru, şanzumanı, aktarma organları ve hidrolik sistemi tamamen yerli. Traktörümüz orta halli ve büyük çiftçilere hitap eden yüksek performansı ve düşük yakıt sarfiyatı olan bir traktör. Ayrıca son derece fonksiyonel. Böyle bir traktörü Türk çiftçisine sunmanın gururunu yaşadık. Yerli TDD serisini ABD ve Kanada başta olmak üzere 5 kıtada 90 ülkeye ihraç ediyoruz'' diye konuştu.
     
     -''Ön ve arka tekerlekleri aynı ebatta bağ bahçe traktörü''-
     
     TDD, serisinin Konya, Çukurova ve Tekirdağ yöresi gibi büyük arazilerde kullanıldığına dikkati çeken Özdemir, küçük bağ ve bahçeler için ise TCF serisini ürettiklerini dile getirdi.
     Beygir güçleri 25, 30 ve 70 versiyonu olan TCF serisinin dar ve küçük bahçelere hitap ettiğini anlatan Özdemir, şunları kaydetti:
     ''Çiftçilerimiz artık birim metrekareden daha fazla verim almak için sık ekim ve ağaçlandırma yapıyor. Böyle durumlarda bu tür arazilere elverişli traktörlere ihtiyaç duyuluyor. Türk Traktör yenilikçi misyonuyla yeni bağ bahçe traktörü üretti. Bu traktörün ön ve arka tekerlekleri eşit ebatta. Bu şekilde traktörümüz daha iyi bir çekiş ve yol tutumu sağlıyor. TCF serisi profesyonel çalışan ve verimliliğe önem verenler için özel üretilmiş bir traktör.''
     Özdemir, T8 traktörünün de yenilenmiş motoruyla fuarda yerini aldığını sözlerine ekledi.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA