• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tam egemen olmanın yolu ekonomik bağımsızlıktır
22 Nisan 2011 Cuma 14:32

Tam egemen olmanın yolu ekonomik bağımsızlıktır

Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMMnin açılışının 91. yıldönümü dolayısıyla..

Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 91. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “Egemenliğin teminatlarından biri de üreterek vatan topraklarına sahip çıkmaktan geçiyor” dedi.

“Tam anlamıyla egemenliği gerçekleştirmenin yolu ekonomik anlamda da bağımsız olmaktan geçiyor” diyen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi;

“Milletimizin hem tarihi, hem bugünü hem de geleceği açısından ihtiva ettiği anlam ve önem bakımından 23 Nisan ayrı ve ayrıcalıklı bir yere sahiptir. 23 Nisan’lar, milletimiz açısından Büyük Millet Meclisimizin ilk toplanma gününün yâd edildiği yıl dönümlerinden ibaret değildir. Biz millet olarak 23 Nisan’larda tarihimizden devraldığımız ve hassasiyetle koruduğumuz bir tarihi mirası ve ruhu tekraren yaşar, o tarihi miras ve ruhtan dersler çıkararak bugünün muhasebesini ve ilhamımızı alarak da geleceğin hesaplarını yaparız.

Bizim milletimiz için 23 Nisan tarihinin anlamı, egemenlik ve onun için verilen mücadelenin mana ve önemi ile o temelde yükselen gelecek hayalinin bugünün ruh ikliminde kucaklaşmasıdır. Bugün yıldönümünü kutladığımız tarihi olayın üstlendiği misyonun ihtiva ettiği değerler manzumesini, ona yükleyen millet asliyetinin ta kendisidir.

Milletimizin İstiklali için şehit düşenlerin evlatlarını sevindirmek ve onlara sahip çıkmak için kutlanan Çocuk Bayramı ile Onların verdiği mücadele sonrası kazanılan egemenliğin yegâne mercii Büyük Millet Meclisimizin açılış coşkusunu birleştirip geçmiş ile gelecek arasında yıkılmaz bir köprünün inşasını sağlayan milletimizin aklı ve ufuk genişliğidir.

Egemenlik coşkusu ile çocuk bayramını buluşturan milletimiz, Ona evrensel bir anlam da yükleyerek dostluk ve barış ikliminin tüm dünyaya çocuk masumiyeti ile yayılmasını arzulamıştır.

Bizim çocuklarımızın tüm dünyadaki kardeşlerinden bir farkı vardır. Onlar kendi geleceklerini de teminat altına alan egemenlik ruhunun asli mirasçılarıdırlar. Onlar adlarına bayram armağan eden bir milletin evlatlarıdır. Ve onlar, adlarına armağan edilen bayramı paylaşmayı bilen, ev sahipliği yaparak tüm dünya çocuklarına çocuk masumiyeti ile barış ve kardeşlik havasını teneffüs ettirebilen ve geleceği bu temelde inşa edebilecek öncü nesillerdir.

Onların bu farkı ve farklılığı gelecekte ne kadar ve nasıl yaşayıp yaşatacakları ise bugün bizim yapacaklarımız ve yaptıklarımızla şekillenecektir. Yani gelecek nesillerin mesuliyeti bugün bizim üzerimizdedir. Ve bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımız o emanetin ne kadarını asli sahiplerine teslim edeceğimizi belirleyecektir.

Kendi mesuliyetinin farkında olan ve kendi payına düşeni eksiksiz yapma gayretindeki Türk Çiftçisi kazanılan istiklalin ve kurulan Cumhuriyetin kıymetini asla unutmadan, üreterek ve vatan topraklarını sahiplenerek egemenliği taçlandırma ve çocuklarımızın istikbalini garanti altına alma gayretindedir. Çünkü biz şunu biliyoruz; egemenliğin teminatlarından biri de üreterek vatan topraklarına sahip çıkmaktan geçiyor. Tam anlamıyla egemenliği gerçekleştirmenin yolu ekonomik anlamda da bağımsız olmaktan geçiyor.

Ulusal Egemenlik Bayramını istikbalimizin garantisi çocuklarımıza emanet eden bir milletin fertleri olarak, bu günümüzü çocuklarımızdan  emanet aldığımızın bilincindeyiz. Ve istikbalimizin garantisi çocuklarımızın gelecekte de tasasız, endişesiz, hür ve mutlu yaşayacakları bir vatan ve her 23 Nisan’da aynı coşku, mutluluk ve heyecanları yaşayabilmeleri için siyasi egemenliğin ekonomik bağımsızlıkla taçlandırılması gerektiğine inanıyoruz.

Bu inançla; istiklal ve ulusal egemenlik mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, bundan 91 yıl önce hayır dualarıyla açılan ve Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem başlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımızın sevinç,  mutluluk ve heyecanını ilelebet yaşanması ve yaşatılması dileğiyle paylaşıyoruz.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA