• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Talimatla baş açan şereften bahsedebilir mi
22 Mayıs 2015 Cuma 10:05

'Talimatla baş açan şereften bahsedebilir mi'

Başbakan Davutoğlu, "Hanımefendi MHP'den milletvekili seçildi. Talimat geldi, Bahçeli o aziz kadının başını açıp Meclis'e gönderdi. Talimatla baş açan, şereften bahsedebilir mi?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitinginde, aşkın, sadakatin şehri olarak nitelendirdiği Amasya'yı selamlayarak konuşmasına başladı.

Kalabalıktan seçimlerde AK Parti'nin Amasya'da üçte üç yapmasını isteyen Davutoğlu, "Bize 'Avrupa'ya almayız' diyenlere 'Avrupa bizim tarihimizdir' diyecek miyiz? 'Biz olmadan Avrupa tarihi yazılamaz' diyecek miyiz? Şu aziz hilali Asya'ya Avrupa'ya, Afrika'ya, dünyanın dört bir yanına yayacak mıyız?" diye sordu.

Alandakiler hep bir ağızdan Davutoğlu'na "Evet" karşılığını verdi.

"Türk kadınlarına onurunu iade ettik"

Amasya'ya geçen hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geldiğini hatırlatan Davutoğlu, alandakilerin yuhalaması üzerine, "Yuhalamayın ama hesap sorun" karşılığını verdi.

28 Şubat dönemini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2002'de, 1999'dan itibaren MHP iktidarda. Genel Başkanı Bahçeli. Kendisine deniliyor ki 'Gel başbakan ol' diyor Fazilet Partisi. O başbakan olup milletin emanetini almak yerine 'Katillerle iş birliği yapmam' diyen Rahşan Ecevit ile DSP koalisyonu kuruyor. Madem bu millete hizmet edecektin, başbakanlığı niye reddettin. Madem millete hizmet etmeyi düşünüyordun, milletin şerefini iade etmeyi düşünüyordun, 2002 yılında başbakan yardımcılığını bırakıp süre dolmadan iktidarı niye devrettin. En acısı, bakınız burada başı örtülü, başı açık kardeşlerim var. Hepsi bizim onurumuzdur. Mihri Hatun'un torunları bizim onurumuzdur. Ama 99 seçimleri, muhterem bir hanımefendi MHP'den başörtüsüyle milletvekili seçildi. Talimat geldi başını açsın diye Bahçeli'ye. Bahçeli o aziz Türk kadınının başını açıp Meclis'e gönderdi. Kendi milletvekilinin onurunu korumaktan aciz olup talimatla baş açanlar şereften bahsedebilir mi? Buraya gelip Amasya'da benim aşık olduğum Amasya'da kimseye bizim şerefimizi sorgulatmayız. Biz Türk kadınlarına başı açık, başı örtülü Türk kadınlarına onurunu iade ettik. Şimdi onurla, şerefle Meclis'e el ele gidecekler, el ele. İşte yeni Türkiye."

"Bunların her şeyi çalıntı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Merkez Türkiye" projesini eleştiren Davutoğlu, "Yüzyılın projesi diye çıktı bir şey açıklayacak. Herkes onu bekliyor ne diyecek diye. Çıka çıka bizim 15 sene önce yazdığımız Merkez Ülke tabiri çıktı. Bunların her şeyi çalıntı, intihal, hırsızlık, yalancılık" dedi.

Kendisinin yazdığı Stratejik Derinlik kitabının arkasında Merkez Türkiye ifadesinin bulunduğunu belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz öğretiyoruz ama vaktimiz yok. Öğrencilerimizi göstereceğiz onlara staj verecekler. Şimdi size soruyorum 13 yıl içinde Türkiye Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın merkez ülkesi oldu mu? Saray Bosna'da al bayrak, ak bayrak ile dalgalanıyor mu? Filistinlilerin gönlünde al bayrak var mı? Orhun Anıtları'nı biz tamir ettik mi? Sultan Sencer'in Türkmenistan'daki kabrini biz tamir ettik mi? Kırım Tatarları'na biz ev yaptık mı? Somali'ye biz aş verdik mi? Biz Suriyeli gariplere kucak açtık mı? İşte Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye."

Afrika'da büyükelçilik açtıklarında masfar olduğu gerekçesiyle eleştirenler olduğunu olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Şimdi tutmuş Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye. Çalıntının bu kadarı da olmaz ki. Afrika'da iktidara geldiğimizde 12 yıl önce 12 büyükelçilik vardı, şimdi 37 büyükelçilik var. Dünyada 166 temsilciliğimiz vardı, şimdi 226 temsilcilik var. Kılıçdaroğlu bilmez ama duysun. Bu al bayrağı dünyanın her yerinde 226 temsilcilikle dalgalandıran kim?" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA