• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Talimatı aldılar, saldırılar başladı
19 Ağustos 2016 Cuma 09:08

Talimatı aldılar, saldırılar başladı

Başarısız darbe girişiminin hemen sonrasındaki günlerde ne yapacağını bilmeyen terör örgütü PKK ve hain iş birlikçileri yeniden saldırılarına başladı.

Darbecilerin kanlı saldırılarına bıraktığı noktadan devam eden PKK ve iş birlikçileri Türkiye’yi her gün bir patlamanın olduğu yönetilemez ülkeler statüsünde göstermek için harekete geçti.

Bu karanlık emel doğrultusunda dün Elazığ ve Bitlis’te yürekleri yakan iki hain eylem daha gerçekleştirildi. FETÖ’cü örgütün gerçekleştirdiği darbe girişimi gecesi ve sonrasındaki günlerde terör örgütü PKK ve DAEŞ sürpriz bir şekilde saldırılar gerçekleştirmemişti. Üst aklı maşa olarak kullandığı örgütlerin hedeflerine ilişkin şu değerlendirmeler yapılıyor: “Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığı ve her gün bir şehrinde bomba patladığı imajını vermek. Darbe sonrasında yaşanılan görevden almalar neticesinde güvenlik zafiyeti var gibi göstermek ve güvenliğin sağlanamadığı Türkiye terörle mücadelede başarısız olduğu izlenimi oluşturmak. 15 Temmuz sonrasında Türkiye ekonomisi tahmin edildiği gibi çok yara almamıştı. Bu patlamalarla birlikte küresel yatırımcıyı olumsuz olarak etkilemek. Darbe girişimi öncesinde bölgeden gelen “Komutanlar askerleri yüksek riskli bölgelere ve binalara operasyon için sokuyor” iddiası güvenlik uzmanları tarafından teyit edilmişti. Hatta söz konusu askerlerin terör örgütünü himaye eden adımlar da attığı belirlenmişti. Şimdi şehir merkezli ve da ilçelerde yaşanılan bu saldırıların faillerinin bu FETÖ’cü hain askerlerin iş birlikçileri olabileceği üzerinde duruluyor.


15 TEMMUZ SONRASI SALDIRILAR

Terör örgütleri ve maşaları 15 Temmuz’dan sonra şu saldırıları gerçekleştirdi:

* 12 Ağustos: Mardin Nusaybin’de polis aracına saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis yaralandı.

* 15 Ağustos: Diyarbakır’da polis noktasına bombalı araçla saldırıda 5’i, polis, 2’si sivil toplam 7 kişi şehit oldu.

* 17 Ağustos: Van’da polis merkezine bombalı araçla saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti.

* 18 Ağustos: Elazığ’da İl Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırıda 3 polis şehit oldu, 146 kişi yaralandı.

* 18 Ağustos: Bitlis’te çatışma ve ardından askeri araca saldırı düzenlendi. 1 korucu ve 6 asker şehit oldu

"İŞGAL GİRİŞİMİNİN DEVAMI"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, “Biz bir birleşik terörle karşı karşıyayız. Terör örgütleri üzerinden üreyen ama bu terör örgütlerinin üretmiş olduğu melez hibrit terörün bir bileşkesi ile karşı karşıyayız. Yani, bir terör saldırısı kuşağına girmiş durumdayız. Bu kuşağın içerisinde fiziksel anlamda bizi bertaraf edemeyeceğini düşünen irade, toplumu kendi içerisinde birbirine düşürmeye çalışıyor. Duygusal anlamda kırılmalara, düşmanlıklara sürüklemeye çalışıyorlar. İşgal girişiminin devamı bu. Kesinlikle aralarında bir bağlantı var. Hem aralarında asimetrik ilişki var hem doğrusal ilişki var.”

"FIRSAT PEŞİNDELER"

Güvenlik Uzmanı Nihat Ali Özcan, “Bu darbe girişimi Türkiye’ye teröristler için önemli görülen bazı konularda hasar meydana getirdi. Ordu yeniden yapılanıyor, ordunun içinden bir darbeci grup çıktı, istihbarat yapısı değiştiriliyor... Bunun ortaya çıkardığı fırsatı kullanmak isteyen PKK, PKK’ya ‘ne duruyorsun, şartlar uygun?’ diyen varsa birileri şu anda kendi ajandasını gerçekleştirmeye çalışıyor. PKK fırsattan faydalanma çabalarını sürdürecek. Çünkü şehir savaşlarında motivasyonunu kaybetmişti. Halk desteğini kaybetmiş, büyük kayıplar vermişti. Şimdi onu yerine koymaya çalışıyor.” 

Türkiye Gazetesi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA