• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Talibana yönelik operasyonlar sürüyor: 109 ölü
25 Şubat 2014 Salı 13:43

Taliban'a yönelik operasyonlar sürüyor: 109 ölü

Afganistan İçişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, Gazne kentinin Andar ilçesinde bugün saat 11.00 sularında Taliban'a karşı başlatılan operasyonda 30 militanın öldürdüğü ifade edildi.
Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlarda 109 kişi öldürüldü, 8 kişi yaralandı.
 
Bakanlık, ülkenin Nangarhar, Kunduz, Faryab, Logar, Lağman, Kunar, Paktika, Herat ve Helmand vilayetlerinde son 24 saatte Taliban örgütüne yönelik operasyonlarda da 76 militanın etkisiz hale getirildiğini, ikisinin yaralandığını belirtti.
 
Dokuz militanın yakalandığı operasyonlarda, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği duyuruldu. Operasyonlarda üç polisin öldüğü, altı polisin yaralandığı kaydedildi.
 
Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid ise İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sayıların yanlış olduğunu öne sürerek, son 24 saatte düzenledikleri saldırılarda çok sayıda Afgan ve yabancı askeri öldürdüklerini iddia etti.
 
Öte yandan, Afganistan'ın Helmand kentinin Marce ilçesinde, lise öğrencilerine bomba yüklü motosikletle düzenlenen intihar saldırısında üç öğrenci hayatını kaybetti, üçü yaralandı.
 
Helmand Valiliği yaptığı açıklamada, hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğunu ifade ederek, saldırıdan Taliban'ı sorumlu tuttu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA