• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Takkelinin zirvesinde bir solukta kitap okudular
13 Mayıs 2010 Perşembe 13:18

Takkeli'nin zirvesinde bir solukta kitap okudular

Türkiye genelinde yürütülen 'Türkiye Okuyor' kampanyasının farklı uygulamaları dikkat çekiyor.
Türkiye genelinde yürütülen 'Türkiye Okuyor' kampanyasının farklı uygulamaları dikkat çekiyor. Konya'da bir okul, öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte bin607 metreyüksekliğe sahip Takkeli Dağ'a tırmanarak burada kitap okudu.
 
Karatay Kocatepe İlköğretim Okulu'nun 200 öğrencisi, Konya'daki Takkeli Dağ'da kitap okuduktan sonra öykücü ve roman yazarı Duran Çetin ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Birlikte kitap okuduktan sonra öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetin, öğrencilerin okumak ve yazmak üzerine sormuş olduğu soruları cevapladı.
 
Öğrencilerdeki okuma ve yazma hevesi dikkatlerden kaçmazken Çetin, gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığını belirtti. Çetin, bu kadar yüksekte, bir dağın tepesinde kendisiyle söyleşi yapılmasının ayrıcalıklı bir durum, belki de bir ilk olduğunu söyledi. Yazar Çetin, şehirde, dağda, yolda, yolculukta, her yerde kitap okunabileceğine de dikkat çekti.
Okul Müdürü Ahmet Ciğerci de okuma faaliyetiyle ilgili olarak, "Öğrencilerimiz Konya genelinde yapılan bir kitap okuma yarışmasında dereceye girdiler. Hatta birinciliği de biz aldık. Çocukları ödüllendirmek için Takkeli Dağ'da kitap okumak, gezmek, eğlenmek için bir gezi düzenledik. Bu, çocukların kitap okuma çabalarını ödüllendirmek için yapılan bir faaliyettir." dedi.
 
Öğrenciler de hayatlarında unutamayacakları bir kitap okuma faaliyetine katılmış olmaktan memnun kaldılar.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA