• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tahliyesi herkesi sevindirdi
09 Şubat 2013 Cumartesi 17:26

Tahliyesi herkesi sevindirdi

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Tutuklu, tutuksuz yargılanan hiç kimseyi saygın olan, saygın olmayan diye ayrıma tabi tutmam'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çukurambar'da bir kafenin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
''Saygın kişiler tutuksuz yargılansın açıklamanız oldu. O saygın kişilerin kapsamı kimler?'' sorusu üzerine Arınç, ''Ben 'saygın kişiler tutuksuz yargılansın' diye tek bir cümle kullanmadım'' dedi. Arınç, şöyle konuştu:
''Ben tutuklu, tutuksuz yargılanan hiç kimseyi saygın olan saygın olmayan diye ayrıma tabi tutmam. Bu doğru bir davranış olmaz. Yalnız saygın kişiler anlamına gelebilecek olan şunu Sayın Başbakanımız da başkaları da konuşuyor. Diyelim ki bürokraside önemli noktalarda görev yapmış insanlar ister sivil, ister asker bürokrasisi olsun üniversitelerde rektörlük, profesörlük noktasında görev yapmış insanlar, gazeteciler... Yani toplumda belli bir yeri görevi ifa etmiş olan insanların yargılanmasında da bu prensibe mutlaka dikkat edilmelidir diye söylemiştim. İnşallah umarım ki yargı savcısıyla hakimiyle bu konularda daha duyarlı olur. Daha dikkatli olur. 4 yılı 5 yılı bulmuş tutukluların sürelerine bundan sonra çok daha dikkat eder ve eğer mümkünse tutuksuz yargılanmaları için gerekli kararları alır; isteğimiz budur. Yargının işine karışmak değil, ama yargıyı bu konuda uyarmak vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz.''
Tahliyesi herkesi sevindirdi
Dün tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ciddi ameliyat geçirdiğini, mevcut hastalıklarına bu yeni durum da eklenince adli tıp kurumunun raporuyla tutuklu kalmasının hayati tehlikeyi arttıracağı kararı verildiğinin ve bunun üzerine tahliye edildiğini anımsatan Arınç, şunları kaydetti:
''Ben bu tahliyeden dolayı hakikaten memnuniyet duydum. Çünkü ciddi rahatsızlıkları bulunan bir kişinin cezaevinde tutukluyken tedavisinin yapılmasında zorlukları olabilir. Ailesiyle ilişkisi olmadığı için bu zorluklara başka şeyler de eklenebilir. Oysa şimdi tahliyesinin yapılmış olması kendisini, ailesini ve toplumu daha çok rahat ettirdi ve daha çok sevindirdi.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA