• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tahliye kanalları çiftçiyi rahatlattı
15 Şubat 2013 Cuma 13:29

Tahliye kanalları çiftçiyi rahatlattı

Konyanın Beyşehir ilçesinde ekili alanları sular altında kalan çiftçiler, tahliye kanallarının açılmasıyla rahat bir nefes aldı.
Beyşehir’e bağlı Esence beldesi ile Yukarı Esence, Çiçekler ve Karahisar köylerine ait ekili arazilerin sular altında kalması üzerine yardım isteyen yöre çiftçisinin imdadına DSİ yetkilileri yetişti. Bölgeye sevk edilen bir iş makinesinin yürüttüğü çalışmaların ardından 1 metre derinliğinde kazılan kanallara ekili alanlardan su tahliye işlemleri başladı. Ekili alanlardan sular çekilmeye başlarken ürünü için endişe eden üretici de rahat bir nefes almış oldu.
Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada hububat ekili alanlarının sulardan zarar görmemesi için DSİ’ye başvurduklarını belirterek, “Çiftçimizin sorununu takip ettik. Sağ olsun DSİ yetkilileri bölgeye bir iş makinesi gönderdi. Ziraat Odası olarak çiftçimizin her türlü sorununda daima emrinde ve onlar için seferber olmuş durumdayız. Buradan yetkililerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Yukarı Esence Köyü Muhtarı Hanefi Ersözlü ise çalışma yürütülen alanda yaptığı açıklamada, uzun süredir sular altında kalan ekili arazilerinin DSİ’nin gönderdiği iş makinesi sayesinde bu sorundan kurtulacağını ümit ettiğini dile getirerek, “Burada geçici bir çalışma yapılarak 1 metre derinliğinde kanal kazıldı. Ekili alanlardaki sular bu kanal sayesinde tahliye oluyor. Tarlalarımızdaki sular bu çalışmanın ardından çekilmeye başladı. Suların tamamen çekilmesinin ardından burada tekrar bir çalışma daha olacak. Sesimize kulak tıkamayarak sorunumuzun çözümüne yardımcı olan DSİ yetkililerine yöre çiftçisi olarak minnettarız” diye konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA