• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tahir Büyükkörükçü İHL eğitime hazır
11 Ağustos 2014 Pazartesi 16:06

Tahir Büyükkörükçü İHL eğitime hazır

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi'nin yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı bildirildi.
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi'nin yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı bildirildi. 
Gülbahçe Mahallesi’nde yapımına 2012 yılında başlanan okulda incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi’nin diğer eğitim kurumlarından farklı olarak, modern ve günümüz standartlarına, yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa edildiğini söyledi. Başkan Toru, imam hatip lisesinin yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacağını belirterek, “Konya'mızın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin ismini taşıyan imam hatip lisesini yeni eğitim öğretim yılında hizmete açacağız. 6 bin 300 metrekare inşaat alanına sahip okulda 36 derslik bulunuyor. Bodrum katında görsel sanatlar atölyesi ve müzik atölyesi, zemin katında kantini, son katında konferans salonu, müdür, müdür yardımcısı odaları ve diğer sosyal amaçlı birimler yer alıyor. Yeni imam hatip lisemiz, Konya’ya yakışır bir şekilde, diğer eğitim kurumlarından farklı olarak gayet modern ve günümüz standartlarına, yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa edilmiş oldu. İnşallah Konya’ya kazandırılan imam hatip lisemizin spor salonuyla birlikte hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
İmam hatip lisesiyle birlikte spor salonunun da hizmete hazır hale geldiğini kaydeden Başkan Toru, "Bin 100 metrekarelik alana oturan salonumuz hentbol, voleybol ve basketbol oynanabilecek şekilde tasarlandı. Yine salonumuzda 2 adet hakem odası ve 84 kişilik tribün yer alıyor. Bu salonumuz, sadece imam hatip lisesine değil, bölge halkına da hizmet verecektir. 'Okullar Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde halkımızın da bu tesisten istifade etmesini arzuluyoruz" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA