• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tahir Akyürek MÜSİADı ziyaret etti
26 Nisan 2013 Cuma 17:30

Tahir Akyürek MÜSİAD'ı ziyaret etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşeki ziyaret etti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’i ziyaret etti.
Konya sanayisinin gelişimi ve ihracat hedefi için ortak projelerin konuşulduğu ziyarette Başkan Akyürek, “MÜSİAD’ın Konya sanayisine önemli katkıları oldu. Sizinle birlikte MÜSİAD’ın
lokomotif görevinin devam edeceğine inancımız tam” dedi.
MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleşen ziyarette Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “MÜSİAD ile Büyükşehir Belediyesi’nin birbirinden ayrılamayacak ortak alanları bulunmakta. Sizlerle birlikte bu şehrin büyümesi ve kalkınması için hizmet vermeye gayret edeceğiz. MÜSİAD Konya Şubesi kuruluşundan bugüne 20 yıllık süreci geride bıraktı. Benden önce görev yapan  başkanlarımız bu şehir için önemli çalışmalara imza attılar. Bizler de geçmişten gelen bu yüksek hizmet çıtasını bir adım daha ileriye taşımak için gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konya sanayisinin son on yıllık zaman içinde ihracatını 10 kat arttırdığını dile getiren Başkan Şimşek, “ 2023 vizyonu hedefinde 15 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak için zor bir yola girdik, burada sizlerin desteği çok önemli. Birlikte bu şehir için emek harcayacağız. Konya’nın cazibe merkezi bir şehir olması için hep birlikte gayret göstereceğiz. Bu noktada önümüze önemli hedefler koyduk. Sanayicimizin daha iyi üretim ve daha fazla istihdam oluşturması için projeler üzerinde çalışıyoruz. Sizlerin de desteği ile Konya’nın gelecekte daha fazla sözü geçmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
MÜSİAD’ın Konya’ya büyük katkılarının olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “Tarihte önemli olan birçok şehir sonra önemini kaybetmiş, kaybolup gitmiş. Geçmişte güçlü olmak bugün ve gelecekte de güçlü olmak değildir. Çağı yakalayamazsanız, gelişimi takip edemezseniz, değişimi kaçırırsanız şehirler kaybeder. Konya, bugün yeniden çıkışta. Bunda iş aleminin önemli katkıları var. MÜSİAD, Konya’da toplumsal tabanı olan önemli bir kuruluş. MÜSİAD’ın Konya’ya çok büyük katkıları oldu. Organize Sanayilerin, sanayinin, KOBİ’lerin dünden bugüne gelişiminde, ihracat artışında büyük katkı sağladı” dedi.
 
Konya belediyeleri olarak yatırım altyapısını güçlendirmek için üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, “MÜSİAD’ın öncülük görevi ve lokomotif olma görevi devam ediyor. Sizin döneminizde de yeni, farklı, gelişimci bir bakış açısıyla Konya’ya güzel hizmetler kazandıracağınızı düşünüyoruz. Şimdi planlamayı yeniden ele alıyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası ile artık Konya denince bir bütün olarak değerlendireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar iş aleminin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Sizlerle birlikte de birçok proje üretebileceğimizi biliyoruz. Tebrik ediyor, görevinizde başarılar diliyoruz” ifadesini kullandı.
Ziyaretin sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’e hediye takdim etti.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA