• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tacikistan Büyükelçisinden Vali Doğana ziyaret
15 Kasım 2012 Perşembe 13:51

Tacikistan Büyükelçisi'nden Vali Doğana ziyaret

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Konya Valisi Aydın Nezih Doğanı ziyaret etti.
Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret etti.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından karşılanan Tacikistan Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, görüşme öncesi Valilik Şeref Defterini imzaladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Hazreti Mevlana’nın varlığıyla Konya’nın hoşgörüsünün, sevgisinin başkenti haline dönüştüğünü ifade etti.
Büyükelçi Şaripov, ziyaretinin amacının iki şehir arasındaki yakınlaşmayı sağlamak ve bazı ilişkileri de kurmak olduğunu dile getirdi. İki milletin arasındaki halkı birçok şeyin birbirine bağladığını vurgulayan Şaripov, “Kültür, mezhep ve tarih olarak iki halkın arasındaki ilişkiler eskiden beri bulunuyor. Bu iki ülke arasındaki ilişkileri daha da sağlamlaştırmak için büyük bir avantaj sayılır. Diğer bir amacımız da Tacikistan’daki Kulab şehri ile Konya şehrinin kardeş şehir ilan edilmesi” dedi. Kulab şehri ile Konya arasındaki kardeş şehir protokol taslağını Vali Doğan’a da veren Şaripov, bu protokolü Dışişleri Bakanlığına da verdiklerini, işlerin daha da hızlandırılmasını talep ettiklerini kaydetti.
Konya’da kardeş şehir ilişkilerinin bir yöntemi olduğunu aktaran Vali Doğan, Dışişlerine yapılan müracaatın gerçekçi olduğunu belirterek, aldığı protokol taslağından dolayı şeref duyduğunu belirtti. Vali Doğan, “Bu talebi Büyükşehir Belediyemize göndermiş olacağız. Tabi Büyükşehir Belediyemizin de geldiği seviye, oluşturduğu marka şehir uluslararası anlamda daha fazla işbirliği yapma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Onlarda çok memnun olacaklardır” şeklinde konuştu.
Büyükelçi Şaripov, Kulab şehrinin kültür, tarih ve misafirperverliği bakımından Konya ile hemen hemen aynı olduğunu hatta, Hazreti Mevlana gibi büyük bir alim olan Said Ali Hamadoni’nin bulunduğunu söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA