• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suyun iyileştirme gücü
01 Nisan 2010 Perşembe 14:49

Suyun iyileştirme gücü

Suyun iyileştirme gücü...
Hidroterapi, bilinen en eski tedavi yöntemlerinden biri ve suyun tedavi amaçlı kullanımı tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor.
 
Antistres hormonlarının üretimini artıran, bağışıklık sistemini güçlendiren, kan dolaşımını hızlandıran su, migren, hemoroit ve varise ilaç oluyor. Üstelik suyla tedavi şekilleri bir değil, iki değil.

Suyla tedavi altı başlık altında toplanabilir:

1 – Hidroterapi: Her birimiz aslında farkında olmadan hidroterapi uyguluyoruz. Örneğin korktuğumuzda su içmek, yanık üzerine buz koymak, yüzmek, yüz yıkamak, duş almak, banyo yapmak, hepsi birer klasik hidroterapi metodu.

2 – Oturma banyoları: Hemoroit ve varis tedavisinde kullanılıyor. Rahim kasılmalarından kaynaklı sancıları hafifletiyor.

3 – Basınçlı suyla yapılan bir tür masaj özellikle romatizmaya iyi geliyor.

4 – Sıcak kompresler ve soğuk sargılar: Sıcak kompresler ağrıları azaltıyor. Soğuk sargılar ise ateşi düşürmeye yaradıkları gibi, burkulma ve incinmelere de uygulanıyor.

5 – Buharla tedavi: Üst solunum yolu enfeksiyonların da, bazen kaslarda ağrı olması durumunda sauna ve hamama girilmesi öneriliyor.

6 – İçerdikleri mineraller ve elementlerle tedavi edici özelliğe sahip olan kaplıcaları unutmamak gerekiyor. Türkiye, sahip olduğu kaplıcalar sayesinde bu alanda bir cennet sayılabilir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA