• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suudi Arabistan ile İsrail arasında gizli görüşme
18 Haziran 2017 Pazar 13:02

Suudi Arabistan ile İsrail arasında gizli görüşme

Suudi Arabistan ile İsrail'in, siyasi ve diplomatik ilişki tesis etmek için gizli görüşmeler yürüttüğü iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Riyad ve Tel Aviv ziyaretlerinin ardından, Katar’a yönelik Körfez ablukası başlarken Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkiler de hızla gelişiyor. İngiliz The Times gazetesinin ABD ve Arap kaynaklardan aktardığına göre, Suudi Arabistan ile İsrail, diplomatik ilişki tesis etmek ve iki ülke arasında doğrudan uçuşlar gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Tel Aviv’le siyasi ve ekonomik ilişki kurma müzakeleri yürüten Riyad, ilk jest olarak İsrail hava yolları El Al’e hava sahasını kullandıracak.

Gazete, Katar’a yönelik Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır destekli ablukanın arka planında İsrail’le yürütülen müzakerelerin yattığını kaydetti.

ABLUKANIN PERDE ARKASI

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman Katar krizinin ardından İsrail, “Katar krizi bizim için bir fırsat olabilir” açıklamasını yapmıştı. İsrail’in Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile yakınlaşma çalışmaları yürüttüğü geçtiğimiz aylarda ortaya çıktı. Wall Street Journal’ın haberine göre Körfez ülkeleri Mayıs ayında, Netanyahu hükümetine şartların sağlanması durumunda ilişkilerin başlayabileceğini söylemişti. Körfez ülkeleri ise İsrail’in işgal politikasını durdurmasını ve Gazze Şeridi’nin ablukasının kaldırılmasını şart koştu.

NETANYAHU’NUN HAYALİ

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs’ta ziyaret ettiği Riyad’dan hareketle İsrail’e uçan ilk başkan olmuştu. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da buna değinerek, “Umarım bir gün İsrail başbakanı, Tel Aviv’den Riyad’a uçabilir” ifadesini kullanmıştı. Reuters’a konuşan İsrail Havacılık Kurumu’ndan bir yetkili de Trump’ın Suudi Arabistan’dan İsrail’e yaptığı direkt uçuşun, söz konusu rotada gerçekleşen “ilk uçuş” olabileceğini söylemişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA