• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süt ile hayat boyu sağlık
10 Aralık 2012 Pazartesi 12:59

Süt ile hayat boyu sağlık

İnsana sağlıklı ve uzun bir ömür armağan etmesi nedeniyle, bir annenin çoğuna bırakacağı en büyük mirasın anne sütü olduğu belirtildi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda tüm dünyada ''sağlıklı ve uzun yaşam'' konusuna özel ilgi olduğunu, bu ilginin giderek arttığını söyledi.
     İnsanın sağlıklı ve uzun yaşayabilmesi için çeşitli beslenme ve egzersiz programları ya da yiyecekler önerildiğini ifade eden Türk, aslında sağlıklı ve uzun ömür için gerekli olan kazanımların büyük bölümünün bebeklik döneminde elde edildiğini vurguladı. 
    
     
     Türk, anne sütünün öneminin her zaman vurgulandığını ancak bu sütün kişiler için ne derece büyük anlamlar ifade ettiğinin yeterince bilinmediğini belirterek, şunları kaydetti:
     ''İnsanın hem sağlıklı hem de zeki olması, yeteri kadar anne sütü alıp almadığıyla yakından ilgilidir. Bu nedenle bir annenin çocuğuna bırakabileceği en büyük miras anne sütüdür. Bunu başka türlü şu şekilde de söyleyebiliriz; bir anne için çocuğuna yapabileceği en büyük kötülük, mazereti olmadığı halde onu yeteri kadar emzirmemesidir. Türkiye'de çocuklarımızın beden kitle endeksi istatistiklerinde, boy kısalığı ve zayıflık gibi sorunlarımız var. Çocuklarımızın istenilen boya ulaşması için anne sütü çok önemlidir. Hatta, anne sütünün uzun vadede kansere karşı koruduğu bilimsel bir gerçektir. Tüm bu önemli verilere ek olarak, yeteri kadar anne sütü alan çocuklarda, modern yaşamda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri olan alerjik rahatsızlık daha az görülüyor. Ayrıca, anne sütüyle yeterince beslenen çocukların ciltleri daha parlak, saçları da daha sağlıklı oluyor.'' 
     
     Bebeğin 2 yaşına kadar anne sütüyle beslenmesinin ideal olduğunu aktaran Türk, ''Süt tüketiminin önemi, sadece bebeklik dönemiyle sınırlı değildir. Çocuklarımıza günde bir bardak süt içirmemiz, onların gelişimlerine büyük katkıda bulunacaktır. Bununla da kalmayıp, yetişkinlere de ömür boyu günde bir bardak süt içmelerini öneriyoruz. Yani, sağlıklı bir yaşam istiyorsak, D vitamini deposu sütü, hayatımızın hiç bir döneminde soframızdan eksik etmemeliyiz'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA