• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sürüş güvenliği için şart!
26 Aralık 2012 Çarşamba 14:59

Sürüş güvenliği için şart!

Kilitlenmeyen fren sistemi ve ivme kayması kontrolü donanımı bulunan araçlar ile dört çeker özellikli araçlara da sürüş güvenliği için kış lastiği takılması öneriliyor.
Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan,  yapılan açıklamada, yaz lastiklerinin hava sıcaklığı 7 derecenin altında düştüğünde sertleştiğini ve yola tutunmasının azaldığını belirterek, kış lastiklerinin yumuşaklık özelliğini koruduğunu vurguladı.
Fren ve dönüş sırasında sürüş güvenliği sağlayan donanımlı araçlarla dört çeker araçlara da kış lastiği takılmasını öneren Özcan, şunları söyledi:
''Bazı araçlarda ABS ve ASR özelliği bulunuyor. Kilitlemeyen fren sistemi ABS ve ivme kayması kontrolü ASR özelliği, lastiklerin yüksek yol tutuşu sağladığı sürece sürüş güvenliğini artırır. Araçların kısa sürede yüksek hıza ulaşmasını sağlayan dört çeker özellikte ise ani duruşlarda lastiklerin iyi bir yol tutuşa sahip olması gerekir.
Bu da ancak kış lastiğiyle mümkündür. Araçların sahip olduğu teknik donanımlardan maksimum yararlanmak için kış lastiği takılmalı.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA