• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sürücülerin hatalı parkı hizmeti aksatıyor
20 Temmuz 2009 Pazartesi 14:37

Sürücülerin hatalı parkı hizmeti aksatıyor

Araç trafiğinin her geçen gün arttığı Konyada sürücülerin hatalı park etmeleri hizmetlerde aksamalara neden oluyor

Araç trafiğinin her geçen gün arttığı Konya’da sürücülerin hatalı park etmeleri hizmetlerde aksamalara neden oluyor. Özellikle kaldırım kenarlarını süpürenvakumlu süpürge aracı, kaldırım ve yol kenarlarına yapılan parklar nedeniyle süpürme işlemini yapmakta zorluk yaşıyor.

Kaldırım ve yol kenarlarına yapılan parkların yanı sıra çöp konteynırları önüne park edilmesi de hizmetlerin zamanında gerçekleşmesine engel oluyor. Uygunsuz park eden araçlar nedeniyle çöp kamyonları konteynırlara yanaşamazken çöp konteynırlarının boşaltılmasında güçlük yaşanıyor. Bu aksaklık aynı zamanda zaman ve işgücü kaybı yapıyor.
 
Sürücülerin ve araç sahiplerinin park konusunda daha dikkatli davranması gerektiğini belirten yetkililer, cadde ve sokaklara gelişi güzel park edilen araçlardan dolayı özellikle süpürgeli temizlik araçların, park yapılan cadde ve sokakları temizlemekte güçlük çektiklerini söylediler.
 
Gündüzsaatlerinde yoğunluktan dolayı temizlenme imkanı olmayan bölgelerde temizliğin gece yapıldığı, normalşartlardatek vardiye (8 saat) ‘de yapılması gerekentemizlik hizmetinin yanlış araç parkındandolayıikinci vardiyeyesarktığına dikkat çeken yetkililer, Ziyaül Hak, Akabe, Vezirhan, Erenkaya, İmam Gazali, Tatlıpınar, Sarayburnu, Mehtap, Cem Sultan, Kazım Karabekir, Ataseven, Hadimi, Kerkük, Ulaşbaba, Rauf Denktaş, Sultan Şah, Hulusi Baybal, Nalçacı, Kule Site, Telgrafçı Hamdi Bey, Vatan, Kemerli, Yahya Çavuş, Abdulezel Paşa, Demiryolu gibi caddelerde hatalı park sorunu yaşandığını ifade ettiler.
 
Araçların yanlış park edilmesi sonucu cadde ve sokaklar amacına uygun olarak kullanılamamakta ayrıca, yangın gibi olası doğal afetlerde de anında müdahale şansıazalmaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA