• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sürücülere müjde! Zam yok indirim var!
09 Ocak 2014 Perşembe 08:46

Sürücülere müjde! Zam yok indirim var!

Zorunlu Trafik Sigortası'nda serbest dönem başladı herkes tedirgin oldu. Ancak yeni dönem iyi sürücüleri ödüllendiriyor. Hiç kaza yapmayanların ödeyeceği prim azalıyor.
Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Koçak, "Yeni düzenleme sonrasında trafik kurallarına riayet eden ve bugüne kadar hiç hasar kaydı bulunmayan binlerce sürücü için artık yeni bir dönem başladı" dedi ve ekledi: "Örneğin trafik sigortasında uygulanmakta olan en yüksek hasarsızlık indirimi oranı yüzde 20 ile sınırlandırılmıştı. Ancak aynı müşteri tarifelerin şirketlerce serbestçe belirlendiği kasko da hasarsızlık indirimi yüzde 60'a kadar ulaşıyordu. Dolayısıyla, yıllarca sistemde yer alan ve hiç hasar yapmamış kişilere, değişiklik sonrasında yüzde 20'den daha yüksek hasarsızlık indirimi uygulanabilecek ve bu segmentte yer alan sigortalılar poliçelerine daha düşük prim ödeyecekler..."
 
180-200 TL'ye inecek
Sigortacıların verdiği bilgilere göre halen kredi notu yani hasarsızlık puanı yüksek bir sürücü zorunlu trafik sigortası için yılda yaklaşık 250- 300 TL ödüyordu. Yeni düzenleme sonrasında bu rakam 180-200 TL bandına gerileyecek. Aynı düzenlemeyle arabasını daha özensiz kullanan sürücülerin de ödeyecekleri prim miktarı artacak. Çünkü düzenlemeyle sigorta şirketlerinin daha riskli müşterilerden alınan primlerin oranı da yüzde 250 ile sınırlandırılmıştı. Düzenleme sonrasında bu oran sınırsız hale geldi.
 
Ziraat Sigorta Genel Müdürü Mehmet Akif Eroğlu, "Kredi notu düşük olan binlerce sürücüye risk primleri hakkaniyetli bir şekilde yansıtılamıyordu. Aracını daha dikkatsiz kullanan veya riski yüksek sürücülerin primleri ciddi şekilde artacak. Bu da insanları araç kullanırken daha dikkatli davranmaya itecek. Bu da hem sektörün bilançosunu olumlu etkileyecek, hem de kaza ve hasar oranlarını aşağıya çekeceği için ülke ekonomisini olumlu etkileyecek" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA