• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sürücülerden soğuklara kilimli önlem
10 Ocak 2013 Perşembe 18:11

Sürücülerden soğuklara kilimli önlem

Soğuk havanın etkili olduğu Konyanın Beyşehir ilçesinde, sabah saatlerinde otomobillerini çalıştıramayan sürücüler değişik yöntemler deneyerek bu soruna çözüm arıyor.
Soğuk havanın etkili olduğu Konya’nın Beyşehir ilçesinde, sabah saatlerinde otomobillerini çalıştıramayan sürücüler değişik yöntemler deneyerek bu soruna çözüm arıyor.
Beyşehir’de gece eksi 10 dereceye kadar düşen soğuk hava nedeniyle sürücüler de bundan olumsuz etkileniyor. Özellikle sabah erken kalkıp işe gitmek isterken aracını çalıştıramama sorunu yaşayan sürücüler, bu sorunu aşmak için farklı yöntemler deniyor. Birçok sürücü yaşadığı bu soruna çözüm bulabilmek için sanayideki ustalara yönelirken, bazıları park halindeki aracının motorunu soğuktan korumak için kaputunun üstüne kilim, battaniye sererek önlem almaya çalışıyor. Uzmanlar ise, en çok dizel araçlarda yaşanan bu soruna çözüm için sürücüleri uyarırken, “Dizel araçları çalıştırırken dikkat edilecek en önemli husus kontağı ilk seferde çevirmemektir. Önce kontağı yarım çevirip, tüm ışıklar söndükten sonra tam marş çevrilmelidir. Aksi halde ısıtma bujileri devreye girmeden kontak çevrilirse dizellerde çalışmama problemi yaşanabilir” dediler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA