• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyelileri Avrupa yollarına döken isim!
22 Eylül 2015 Salı 10:02

Suriyelileri Avrupa yollarına döken isim!

Suriyelileri karadan Avrupa’ya gitmeleri umuduyla sosyal medyada örgütleyen Savsan Atraşh (24) konuştu.

Atraşh'ın kardeşi de umuda yolculukta ölmüş

Suriyelileri harekete geçirip Avrupa yollarına döken isme HABERTÜRK ulaştı. Göçmenleri karadan Avrupa’ya gitmeleri umuduyla sosyal medyada örgütleyen Suriyeli Savsan Atraşh (24), “Diş hekimliği fakültesi son sınıfta okuyan kardeşim Muhammed, Hollanda’ya gitme umuduyla 2014 yılının nisan ayında İzmir’den Yunanistan’a giderken botun batması sonucu hayatını kaybetti.

Son olarak Aylan bebeğin ölümünden etkilenip sosyal medyada, ‘Yürüyerek gideceğiz’ adlı grubu kurdum. Grupta, ‘Kaçakçılara para vermeyin, kendinizi denize atmayın, yürüyerek gidin’ mesajını paylaştım” dedi.

‘BENİMKİ KÜÇÜK BİR FİKİRDİ’
Grubunu 11 bin 652 kişinin takip ettiğini belirten Savsan Atraşh, bu işten nemalananların grubu kurmasına karşı çıktığını da söyledi. “Denizde boğulmamak ve insan tacirlerine para kaptırmamak için bu grubu kurduk” diyen Atraşh, “Hâlâ sürekli arayıp ‘Edirne’den geçişlere izin verdiler mi?’ diye soruyorlar. Sonra 6 grup daha kuruldu. Böyle bir şeye önayak olduğum için tabii ki mutluyum. Benimki küçük bir fikirdi, bu kadar gündeme geleceğini bilmiyordum. Suriyeli vatandaşlarımın denizde boğulmasını istemedim. Karadan gitmeseler denizden gidecekler, çünkü onlar yaşamak istiyor, hayat kurmak istiyor. Mutlaka kapının açılması lazım. Sadece yaşamak istiyoruz. Ülkemizde savaş olduğu için kaçıyoruz” diye konuştu. Dayısı ve teyzesinin deniz yoluyla kaçıp Macaristan’a gittiğini belirten Atraşh, “Televizyonda özellikle Macaristan’daki olayları izleyince çok üzülüyorum” dedi. İzmir’de Arapça dersleri veren ilahiyat mezunu Savsan Atraşh, karadan geçişe izin verilse bile kendisinin Türkiye’de kalacağını belirterek, “Türkiye’de yüksek lisans yapmak ve öğretmen olmak istiyorum” diye ekledi.

SURİYELİLERE YARDIM EDİYOR
Atraşh, bir mobilyacıda çalışan lise öğrencisi erkek kardeşi Nurettin’inse eğitimi için Avrupa’ya gitmek istediğini söyledi. Atraşh, her gün İzmir’e gelen Suriyelilerin yanına gidip onlara yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti. Atraşh’ın kurduğu grubun ardından açılan 6 grup üzerinden Suriyeliler, Avrupa’ya gitmek umuduyla yürüyerek Edirne’ye akın etti.

Kaynak : HABERTÜRK

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA