• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyelilere yönelik saldırılar kınandı
23 Ağustos 2014 Cumartesi 17:58

Suriyelilere yönelik saldırılar kınandı

Özgür-Der üyelerinden oluşan grup, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etti.
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Türkiye'deki sığınmacılara yönelik eylemleri protesto etti.
 
Saraçhane Parkı'nda "Kardeşime Dokunma" sloganıyla yapılan eylemde konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye'ye sığınanları "muhacir" olarak nitelediklerini söyledi. 
 
Medyada Suriyelilere yönelik kara propaganda yapıldığını anlatan Kaya, son aylarda bazı adli olayların bahane edilerek Suriyelilerin hedef alındığını belirtti. Kaya, söylentiler üzerine hareket edildiğini, adli vakaların ilk defa yaşanmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de daha önce dilenci sorunu yok muydu, 3,5 yıldır mı bu sorun ortaya çıktı? Gaziantep'te bir cinayet işleniyor ve bunun üzerine kıyamet koparılıyor. Bakmak lazım, acaba orada ilk defa mı cinayet işlendi? Hatay'da bir tecavüz iddiası, sadece söylentisi birilerinin sokağa çıkması için kışkırtma malzemesi olarak kullanılıyor. Bu ülkenin gazetelerinde sayısız adli vaka okuyoruz. Bu sıradan olaylarda yer alanlardan biri Suriyeli olduğu zaman bu abartılıyor. Siyasi malzemeye dönüştürülüyor."
 
Kaya, birtakım grupların yaptığı eylemlerin Türkiye'nin alnına kara leke çaldığını dile getirerek, yapılanların küçümsenmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin geçmişinde yabancı düşmanlığı olmadığını anımsatan Kaya, Türkiye'nin birçok komşu coğrafyadan göç aldığını kaydetti.
 
Kaya, ırkçılığın büyük bir insanlık suçu olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Bizler Müslümanız ve bu kardeşlerimizi Rabbimizin emaneti olarak görüyoruz. Rabbimiz muhacirlere sahip çıkanların mükafatlandırılacağını söylüyor. Bizler sınır tanımıyoruz. Kardeşlerimiz gelip bu beldeye yerleşmek zorunda kaldılar. Elimizdeki imkanları onlarla paylaşmak durumundayız. Müslüman olmak bunu gerektirir.
 
Gazeteci-yazar Ahmet Varol'un da katıldığı eylemde katılımcılar, sık sık "Mülteciler, Allah'ın emanetidir" sloganı attı.
 
Suriyeli kardeşlerimizi linç etmeye çalışıyorlar
 
Sakarya'da, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyelerinden oluşan grup, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etti.
 
Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan, ellerinde döviz ve pankartlar bulunan grup, Türkiye'deki Suriyeliler lehine slogan attı.
 
Dernek üyelerinden Ömer Sevim, grup adına yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim güçlerinin yüz binlerce insanı katlettiğini söyledi.
 
Sevim, son günlerde iki olay bahane edilerek Suriyelilere yönelik saldırıların yoğunlaştığını dile getirdi.
 
Onların, yaşadığı ev ve mahallerden kovulmaya çalışıldığını ifade eden Sevim, şöyle konuştu:
 
"Erkek, kadın, yaşlı, çocuk demeden gördükleri her Suriyeli muhacir kardeşimizi linç etmeye çalışıyorlar. Bu ırkçı faşizan çevreler, AK Parti hükümetine duydukları kin ve öfkeyi mazlum Suriyeli muhacir kardeşlerimiz üzerinden iğrenç bir politik oyuna çevirmeye çalışıyor. Sorumluluk ve vicdan sahibi tüm basın yayın organlarını, dil ve tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Halkımızın, bilhassa sosyal medya kanallarından yaygınlaştırılan uydurma haberlere, iftiralara karşı uyanık ve sorumlu olmasını istiyor, tüm bu olup bitenler karşısında hükümetin konuyla ilgili daha etkin önlemler almasını bekliyoruz."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA