• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyeli muhalifleri terörist yaptılar
10 Mart 2014 Pazartesi 09:35

Suriyeli muhalifleri terörist yaptılar

Mersin telekulak skandalı, Suriye'ye yardım götüren MİT TIR'larına baskın yapan paralel yapılanmanın, 2 yıl önce Özgür Suriye Ordusu'nu hedef aldığını da ortaya koydu.

Hayali örgütlere yönelik yürütülen hukuksuz soruşturmalarla Türkiye'yi teröre yardım eden ülke gibi göstermeyi amaçlayan paralel yapılanmanın, hükümetin Suriye politikasını hedef aldığı, elde edilen son belgelerle birlikte iyice açığa çıktı. Paralel şebekenin, Mersin merkezli olarak Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) yönelik soruşturma başlattığı ve bu kapsamda yüzlerce kamu görevlisini şüpheli olarak dinlediği belirlendi. Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı yeni telekulak listesinde, Beşşar Esed'e karşı özgürlük mücadelesi veren Suriye halkının kurduğu ÖSO, 'terörist örgüt' gibi gösterildi. Yüzlerce isim, bu soruşturma kapsamında dinlenmiş.

BU İLK DEĞİL

Mersin'deki ÖSO soruşturması, paralel şebekenin Türkiye'nin yürüttüğü uluslar arası politikaya karşı ilk komplosu değil. Daha önce Suriye'ye yardım götüren MİT TIR'larını durdurarak Türkiye'yi teröre yardım eden ülke olarak göstermeyi hedefleyen çete, MİT mensuplarını dinleyebilmek için dinleme iznini aldıkları mahkemeye uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyon yaptıkları yalanını öne sürmüştü. Binlerce vatandaşın dinlemeye alındığı sözde Selam Terör Örgütü soruşturmasında da Başbakanın Ahmedinejad ve Hasan Nasrallah ile ortak örgüt yöneticisi gibi gösterilmeye çalışıldığı belirlenmişti.

2 YIL KESİNTİSİZ

Çetenin bir başka komplosu da bu kez Mersin'de ortaya çıktı. Örgüte angaje olmayan emniyet yöneticileri ile siyasilerin ÖSO soruşturması kapsamında dinlendiği belirlendi. Adana'da görevli özel yetkili savcılıkların yürüttüğü soruşturmalarla dinlenen isimlerin ağırlıkla Mersin merkezli olduğu ve dinlemelerle Türkiye'nin Suriye politikası da hedef alındığı açığa çıktı. ÖSO'yu terörist örgüt olarak gösteren paralel çete, 123 kişilik dinleme listesindeki 99 ismi bu yolla kayda aldı. Skandal dinlemeler 2011 ile 2013 yılları arasında yapıldı.

Tüm emniyet şüpheli!

Paralel savcıların Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bahanesiyle dinlemeye aldığı isimler şok ediyor. Örneğin Mülkiye Başmüfettişi Erkan Toprak ÖSO faaliyetleri gerekçe gösterilerek dinlemeye alınmış. ÖSO kapsamında dinlenenler arasında Mersin Vali Yardımcıları Turgut Selimer ile Mehmet Olcay, Hakimler Akif Doğru ile İsmail Gökmen, Denizcilik Müsteşarlığı Mersin Liman Başkanı Savaş Çakmak, adliyelerin zabıt katipleri ile onlarca emniyet yetkilisi bulunuyor. 2011 ile 2013 yılları arasında yapılan dinleme faaliyetinden o dönem Mersin Emniyeti'nde görevli neredeyse tüm şube müdürleri nasibini almış. Listedeki 30 emniyet müdürü arasında KOM Şube Müdürü Ahmet Oruç, Yabancılar Şube Müdürü Ali Doğan, Pasaport Şube Müdürü Mahmut Aksüt, Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Baydoğan, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Süleyman Pamuk ile İl Emniyet Müdür Yardımcıları da bulunuyor.

Bilgiler kime gitti?

ÖSO'yu terörist olarak görüp bu kapsamda soruşturma başlatan ve Türkiye'nin Suriye politikasını hedef alan örgütün soruşturma talimatını kimden aldığına merak konusu oldu. Emniyet amirlerini ÖSO yanlısı diye fişleyip dinlemeye alan örgütün bu bilgileri İsrail'e mi, İran'a mı yoksa Şam yönetimine mi verdiği bilinmiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA