• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyeli minik Abdulhalime tekerlekli sandalye
30 Nisan 2016 Cumartesi 23:30

Suriyeli minik Abdulhalim'e tekerlekli sandalye

Suriye'nin Hama kentinde rejim güçlerinin bombalı saldırısında evlerinin isabet alması sonucu iki bacağını kaybeden 7 yaşındaki Abdulhalim Jonaidi'ye, "Gezgin Gurmeyiz" üyelerince tekerlekli sandalye verildi.

Anadolu Ajansının Abdulhalim hakkında yaptığı haber üzerine harekete geçen"Gezgin Gurmeyiz" üyeleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan aileye ulaştı.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli Abdulhalim'in durumunu gördükten sonra ona ulaşmak istediklerini söyledi.

Suriye'de rejim güçlerinin bombalı saldırıları nedeniyle babasını ve bacaklarını kaybeden çocuğa biraz olsun destek vermek istediklerini anlatan Tunç, "Bağışçımız Alperen Zekeriya Çulha tarafından temin edilen tekerlekli sandalyeyi Reyhanlı'da yaşayan minik evladımıza teslim ettik." dedi.

İmkanlar ölçüsünde Abdulhalim ve ailesinin yanında olacaklarını dile getiren Tunç, "Evladımız biraz olsun, okula gidip gelirken inşallah rahat eder. Protez bacağın temini için girişimlerimiz olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Kardeşimizin ayağa kalkıp yürüyeceği anı biz de onun gibi heyecanla bekleyeceğiz." diye konuştu.

Abdulhalim, kendisine yardımda bulunanlara teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA