• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyeli annenin süt isyanı
13 Ocak 2014 Pazartesi 15:17

Suriyeli annenin süt isyanı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hakkari'ye sığınan 8 kişilik aile, derme çatma toprak evde yaşam savaşı veriyor.
Yaklaşık bir ay önce Suriye'nin Halep kentinden Bulak Mahallesi'nde derme çatma toprak bir eve sığınan 8 kişilik Suriyeli aile, kentte etkili olan dondurucu soğukla yaşam mücadelesi veriyor. Çevreden topladıkları tahta ve çöpleri yakarak ısınmaya çalışan, soğuktan korunmak için kırık camları battaniye ile kapatmaya çalışan aile, hayırseverlerden destek bekliyor.
 
Beş çocuğu, eşi ve kumasıyla zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan Cemile Nebo da 7 aylık bebeğine süt verememenin üzüntüsünü yaşıyor.
 
Nebo, savaştan kaçarak Hakkari'ye geldiklerini ifade ederek, yaşadığı travma ve yetersiz beslenmeden dolayı sütünün kesildiğini söyledi.
 
7 Aylık bebeğine bir aydır süt veremediğini belirten Nebo, 'Sütüm yetmediği için bebeğim aç kalıyordu. Geldiğimizden bu yana sağ olsunlar komşularımız bize yardım ediyor. Süt alamadığımız için komşularımızın getirdiği bisküvi ve ekmek içini suyla karıştırarak bebeğimi besliyorum. Savaştan önce evimiz, dükkanımız vardı. Şimdi ise bir kuru ekmeğe muhtacız' dedi.
 
Cumali Nebo da 2 eşi ve 5 çocuğu ile maddi imkansızlıklar içinde yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.
 
Yakacakları olmadığı için komşularından aldıkları tahta parçaları ve topladıkları çöpleri yakarak dondurucu soğuktan korunmaya çalıştıklarını belirten Nebo, hayırseverlerden destek istedi.
 
Komşularının yemek ve ekmek verdiğini anlatan Nebo, 'Ancak evde üzerimize giyecek elbise ve yatabileceğimiz bir yorganımız dahi yok. Çocuklarımızın hepsi hasta oldu. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Suriyede bir evimiz ve işimiz vardı. Onları bırakıp geldik. Perişan bir durumdayız. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyoruz" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA