• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede yine kan akıyor: 31 ölü!
11 Nisan 2012 Çarşamba 20:26

Suriye'de yine kan akıyor: 31 ölü!

Suriye Genel Devrim Konseyi, çıkan olaylarda bugün 31 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genellinde bugün muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda ölü sayısının 31'e yükseldiğin bildirdi.

Operasyonların yoğun olarak sürdüğü ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus kentinde 13 kişinin hayatını kaybettiğini, tank ateşi açılması ve roketlerin yerleşim birimlerine düşmesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını belirten Konsey, Dera, Şam, Lazkiye'de ise güvenlik güçlerince 15 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Ülkenin kuzeyinde yer alan ve son günlerde yoğun olarak operasyonların düzenlendiği İdlib'te bir kişinin yaşamını yitirdiğini, köylerde onlarca kişinin yaralandığını aktaran Konseyi, askerlerin ateşinde Deyr Ez zor ve Hama'da birer kişinin öldüğünü belirtti.

Öte yandan yerel aktivistler, Dera'nın Busr El Şam beldesindeki operasyonlarda havan mermileri atılması sonucu onlarca evin yıkıldığını, bazılarında yangın çıktığını dile getirerek, başkent Şam'ın Duma, Haresta semtlerinde baskın düzenlendiğini ve Zabadani kentinde ise ordunun kenti top ateşine tuttuğunu bildirdi.

Hama Genel Devrim Konseyi Üyesi Ebu Adnan, ordu birliklerinin kente doğru ilerlediğini ve şehrin güvenlik güçlerince kuşatıldığını, bazı semtlere çok sayıda havan mermisi düştüğünü söyledi.

İdlib ve Halep'te operasyonların akşam saatlerinde tekrar başladığını ve bu kentlerde bir katliamın olmasından korktuğunu dile getiren Ebu Adnan, bazı kentlerde ise şiddetli çatışmaların meydana geldiğini kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA