• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede tarih yok oluyor
28 Ekim 2013 Pazartesi 11:40

Suriye'de tarih yok oluyor

Esed güçlerinin yoğun bombardımanı dolayısıyla tarihi camiler, çarşılar ve evler birer birer yıkılıyor.

 Esed güçlerinin yoğun bombardımanı dolayısıyla tarihi camiler, çarşılar ve evler birer birer yıkılıyor.

Suriye'nin ticaret merkezi Halep kenti, Esed güçlerinin saldırılarından etkilenerek, daha çok tarumar olan şehirler arasında yer alıyor.

AA'ya konuşan Halep'teki Tevhid Tugayı medya sorumlusu Salih Anadani, Esed güçlerinin tarihi Emevi Camisi ile çarşısının bulunduğu bölgeyi yeniden ele geçirmek için bölgeye roket ve havan saldırısı sonucu, caminin duvarlarında ve çarşıda ağır hasarın meydana geldiğini söyledi.

Anadani, "Rejim güçlerinin ağır silahlarla açtığı ateş sonucu, tarihi camiler, çarşı ve evler bir bir yıkılıyor.  Esed ordusu, tanklarla ve toplarla Sebi Bahrat bölgesinden Halep'in tarihi yapılarının bulunduğu bölgeleri topçu ateşine tuttu. Emevi camisine 30 havan topu isabet etti. Saldırılarda caminin doğu kısmında büyük delikler açıldı ve cami ağır hasar gördü. Tarihi caminin yanı sıra çarşıda ve evlerde ağır hasar meydana geldi.Esed güçleri kenti Scud füzeleriyle de vuruyor. Ayrıca rejim güçleri bölgedeki bir çok binayı patlayıcı yerleştirerek yıktı" dedi.

Tarihi Emevi Camisi çevresinde bulunan eski evlerin de saldırılardan zarar gördüğünü vurgulayan Anadani, Esed güçlerinin cami ve çarşı bölgesinin denetimini ele geçirerek, eski Halep bölgesinde ilerlemek istediğini ve bunda başarılı olamadığını anlattı.

Eski Halep bölgesinin stratejik öneme sahip olduğunu dile getiren Anadani, "Emevi Camisi, Halep Kalesi'ne giden yolun üzerinde bulunuyor. Kaledeki birliklerine mühimmat gönderemediği için cami ve çevresindeki yerleri yeniden ele geçirmek isteyen rejim güçleri, bu birliklere havadan yardım ulaştırıyor" diye konuştu.

Silahlı muhalif grupların Esed güçlerine ağır kayıp verdirdiğini belirten Anadani, "Tevhid Tugayı ile diğer muhalif birlikler, kaleyi kuşatmış durumdalar" ifadesini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA