• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede serbest bırakılan Türk Konyada
21 Aralık 2012 Cuma 21:55

Suriye'de serbest bırakılan Türk Konya'da

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın çalışmaları sonucu bir süredir tutuklu bulunduğu Suriye'de serbest bırakılan İdris Çanakçı, memleketi Konya'ya geldi.
 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın çalışmaları sonucu bir süredir tutuklu bulunduğu Suriye'de serbest bırakılan İdris Çanakçı, memleketi Konya'ya geldi.
     Çanakçı'yı Konya Havaalanı'nda ailesi, İHH-AYDER yetkilileri, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi ve çok sayıda arkadaşı karşıladı.
     Çanakcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH'nın özel gayretleri sonucu özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.
     Tutuklu bulunduğu sürede kendisine halini hatırını soran yetkililer ve siyasilere teşekkür eden Çanakçı, şunları kaydetti:
     ''Dışişleri Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları önemli girişimlerde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür işbirliklerini sürekli görmek istiyoruz. Ben şimdi buradayım ama oradaki zindanlarda Somali, Yemen, Pakistan, Afganistan, Çeçenistan, Ukrayna, İngiltere ve diğer ülkelerden insanlar var. Onlarla aynı havayı teneffüs ettik. İHH'nın bu çalışmasının yalnız Türkiye için değil, evrensel olması beni çok mutlu etti. Bu mutlulukları devam ettirecek olan yine bu kuruluşlar, sizler ve bizler olacağız.''
     Çanakçı, kendisinin serbest bırakılmasının Suriye zindanlarındaki mahkumların ümidini artıracağını, tüm kurum ve kuruluşların el ele verip bu insanların kurtuluşu için çalışması gerektiğini dile getirdi. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA