• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede kan durmuyor
07 Ekim 2013 Pazartesi 09:52

Suriye'de kan durmuyor

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda 12'si kadın 10'u çocuk, 74 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda 12'si kadın 10'u çocuk olmak üzere 74 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının bulunduğu yerlere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Hama'da 19, başkent Şam'ın banliyölerinde 14, Humus'ta 13, Halep'te 10, Tarus ve İdlib'te 7'şer, Kuneytra'da 3 ve Deyru'z Zor'da bir olmak üzere 74 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Ölenler arasında 30 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunun bulunduğu aktarılan açıklamada, Esed güçlerinin operasyonlarında çok sayıda kişinin de yaralandığı dile getirildi.
 
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin Şam'ın Berze, Kabun, Duma, Haresta ve Yermuk bölgelerine havan topu ve roketlerle saldırdığı kaydedildi.
 
Kentin Kalamun, Nebk ve Doğu Guta bölgelerinde ÖSO ile Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, Esed güçlerinin başta Halep olmak üzere birçok kentte gece operasyonlarına devam ettiği dile getirildi.
 
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA