• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede dökülen kan bir an önce durmalı
20 Ekim 2012 Cumartesi 11:59

'Suriyede dökülen kan bir an önce durmalı'

Suriyeli Muhalifler, TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcıyı makamında ziyaret etti. Kabakcı, Suriyedeki kanın bir an önce durmasını temenni ederek, bu konuda...
Suriyeli Muhalifler, TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’yı makamında ziyaret etti. Kabakcı,  Suriye’deki kanın bir an önce durmasını temenni ederek, bu konuda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Suriye için elinden geleni yaptığını söyledi.
Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ORSAM)  Ankara’da düzenlediği “O Gün Sonrası; Suriye’de Demokratik Geçişi Desteklemek” başlıklı toplantı için Ankara’ya gelen ve Suriye’de geniş bir yelpazeyi temsil eden bir grup Suriyeli Muhalif, toplantının ardından ORSAM Başkanı Hasan Kanpolat ile birlikte TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Kabakcı şunları söyledi; “Suriye’de yaşananlardan ve Suriye Halkına yönelik yapılan müdahaleden etkilenmemek mümkün değil. İç karışıklıktan önce Suriye’ye yaptığım ziyaretlerde kendimi Kilis’te, Hatay‘da nasıl hissediyorsam öyle hissettim. Biran önce dökülen kanın sona ermesi en büyük temennimizdir. Hükümetimiz ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bu konuda elinden geleni yapıyor. Bölgenin ihtiyacı olan istikrarın sağlanması, Barışın egemen olması ve bütün insanların etnik kökenine inancına bakılmadan rahat bir yaşam sürebilmeleri için herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır.” dedi Ohio Shawnee Devlet Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan ve grupta yer alan Al-Azm, ise Orsam’ın düzenlemiş olduğu bu organizasyonun çok önemli olduğunu, bir gün bu katliamın sona ereceğini ve Suriye halkının özürlüğüne kavuşacağını belirterek en büyük arzularının Türkiye’nin uyguladığı demokrasinin Suriye içinde de geçerli olmasıdır. Suriye’yi seven herkesin silahı bırakması, Eset Rejimi sadece muhaliflere değil herkese zulmediyor dedi. Umarım bir gün özgürlüğümüze kavuşur ve Hz Mevlana’yı ziyaret etmeyi Allah bize nasip eder” diyerek görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA