• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriye’de bacakları kopan çocuğa İHH sahip çıktı
18 Şubat 2017 Cumartesi 10:39

Suriye’de bacakları kopan çocuğa İHH sahip çıktı

Esed rejiminin hava saldırısında iki ayağı kopan çocuk, tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirildi.

İdlib’de düzenlenen hava saldırısında bacakları kopan 10 yaşındaki Suriyeli Abdülbasit, tedavi için İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Türkiye’ye getirildi.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yazılı açıklamasında, Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini belirtti.

Özellikle de son dönemde İdlib'in Esed rejimi ve destekçilerince havadan ve karadan sürekli bombalandığını aktaran Karacaoğlu, "Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı da Suriye halkını yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İdlib kırsalında yapılan hava saldırısı sonucu iki bacağını da kaybeden 10 yaşındaki Abdülbasit, tedavi için İHH aracılığı ile Türkiye’ye getirildi. " ifadelerini kullandı.

Saldırıda küçük çocuğun annesi ve kız kardeşinin hayatını kaybettiğini belirten Karacaoğlu, Abdulbasit'in, evde ailesi ile yemek yedikleri sırada gerçekleştirilen hava saldırısında iki bacağını kaybettiğini bildirdi. Karacaoğlu, aynı saldırıda annesini ve bir kız kardeşini kaybeden Abdülbasit’in diğer iki kız kardeşinin de ağır hasta olarak hayata tutunmaya çalıştığını ifade etti.

Abdülbasit'in yaşadığı olayı anlatırken, “Evimizde öğle yemeği yerken helikopter geldi. Babam, ben ve kardeşlerime mutfağa saklanmamızı söyledi. O sırada helikopterden evimize bomba atıldı. Annem ve 3 yaşındaki kız kardeşim şehit oldular.” dediği öğrenildi.

Açıklamada Abdülbasit'in babasının da “Hamile olan diğer kızımdan hala haber alamadım. İdlib’in Kafar Zeyta bölgesinde bir hastanede bulunduğunu biliyorum sadece. Saldırı sonucu sırtına şarapnel parçası isabet eden damadım da yine İdlib’de tedavi görüyor. Buraya yaralı 5 yaşındaki kızım ve ayakları kopan oğlum Abdülbasit’le birlikte geldik”. ifadelerine yer verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA