• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede 58 kişi öldü
31 Ekim 2013 Perşembe 08:56

Suriye'de 58 kişi öldü

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 58 kişi öldü.

 

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda 6'sı çocuk, 4'ü kadın, 58 kişinin öldüğünü belirtti.

Londra merkezli SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının yoğunlukta olduğu bölgelere hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 16, Hama'da 10, Halep ve Humus'ta dokuzar, Dera'da 5, Deyru'z Zor ve İdlib'te dörder ve Haseke'de bir olmak üzere 58 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada da Esed güçlerinin başkent Şam'ın Muaddamiye, Dareya, Duma, Berze ve Haresta bölgesine roket ve havan topuyla düzenlediği saldırılarda büyük hasar meydana geldiği ifade edildi.

Orduya ait savaş uçaklarının kentin Doğu Guta bölgesini bombaladığı bildirilen açıklamada, Şam'ın Sevra Caddesi'ne havan toplarının düştüğü kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin, çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA