• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede 30 günde bin PKKlı tutuklandı
27 Kasım 2010 Cumartesi 10:50

Suriye'de 30 günde bin PKK'lı tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini yakın takibe alan Suriye, terör örgütünün finansman kaynaklarını kesmeye yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar yapılan operasyonlarda bin kişi
Suriye güvenlik güçlerince, son bir ay içerisinde ülkenin çeşitli kentlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya lojistik destek sağladıkları belirlenen yaklaşık 1000 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Tutuklanan terör örgütü mensubu ve yandaşlarının, ''Terör örgütü üyesi olmak'', ''Haraç toplamak'', ''Suriye topraklarını bölerek ayrı devlet kurma girişiminde bulunmak'', ''Ülkede yaşayan Kürtleri etnik ve dini olarak bölmek'' ve ''Güvenlik güçlerine karşı kışkırtmak'' iddialarından dolayı 10 ila 15 yıl arasında değişen ağır hapis cezasıyla yargılanacakları kaydedildi.

Bu arada, Suriye'nin, yurt dışında faaliyet gösteren Suriye uyruklu 287 terör örgütü mensubunun yakalanarak, iade edilmelerine yönelik Avrupa ve komşu ülkeler nezdinde girişim başlattığı öğrenildi.

Suriye'de 1000 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonları doğrulayan terör örgütünün Kandil'deki elebaşılarından Murat Karayılan'ın, terör örgütünün yayın organına yaptığı açıklamada, ''Türkiye ve Suriye'nin örgütümüze karşı ortak bir konsept ile hareket ettiklerini görüyoruz. Bu uygulama karşısında sessiz kalmayacağız'' diyerek Suriye'yi tehdit ettiği belirtildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK'ya karşı işbirliğinde tam mutabakat halinde olduğunu vurgulamıştı.

Her iki ülkede yargılanıp mahkum edilen PKK'lı teröristlerin cezalarının infazına kendi ülkelerinde devam edilmesi için karşılıklı mahkum iadesini hükme bağlayan anlaşma ise geçtiğimiz günlerde onaylanmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA