• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede 195 rejim askeri öldürüldü
18 Şubat 2015 Çarşamba 10:30

Suriye'de 195 rejim askeri öldürüldü

Suriye'de muhalif çatı birliği Şam Cephesi'ne bağlı birliklerin, Halep'in kuzeyinde denetimi tekrar sağlayarak, 195 askeri öldürdüğü bildirildi.

Suriye'de muhalif çatı birliği Şam Cephesi'ne bağlı birliklerin, Halep'in kuzeyinde Esed güçlerinin ele geçirdiği köy ve beldelerin denetimini tekrar sağlayarak, 195 askeri öldürdüğü bildirildi.

Şam Cephesi'ne bağlı İslami Cephe'nin basın sorumlularından Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizbullah, İran, Irak ve Afgan Şii destekli rejim güçlerinin, Halep'in kuzeyindeki Melah bölgesi, Hrdeteniyen köyü, Riytan beldesinin ele geçirmesinden sonra şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Çatışmalarda muhalif birlik ve tugayların Melah bölgesinde 90, Riytan beldesinde 60 ile Raşiddin köyünde de 45 rejim askerinin hayatını kaybettiğini, onlarca askerin ise muhaliflere esir düştüğünü anlatan Anadani, şöyle ifade etti:

"Riytan, Deyr Zeytun, Başköy, Hrdeteniyen köyüne girilmesinden sonra muhalifler, Esed güçlerine tank, havan topu, roket ve doçkalarla saldırdı. Muhalifler Melah bölgesinde tarım bölgelerinden ilerleyerek Esed güçlerinin bulunduğu bölgelere ağır silahlarla saldırdı. Saldırılarda Şam yönetimi büyük zayiatlar verdi."

Anadani, Halep'in kuzeyinde Şam Cephesi'ne bağlı birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, silahlı muhaliflerin Başköy, Reytan beldesi ile Raşiddin köyünün kontrolünü tekrar sağladığının altını çizdi.

Hrdeteniyen köyü çevresinde iki taraf arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini dile getiren Anadani, Halep'in kuzeyinde çatışmalar nedeniyle bağlantı yollarının zaman zaman kesildiğini aktardı.

Daha önce Şam Cephesi'nin saha komutanı Ebu Ubeyde, Halep'in kuzeyindeki çatışmalarda Melah bölgesinde 150 rejim askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA