• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyede 115 kişi hayatını kaybetti
07 Ağustos 2013 Çarşamba 09:02

Suriye'de 115 kişi hayatını kaybetti

Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere karşı ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 115 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 45, Halep'te 27, Deyru'z Zor'da 17, İdlib ve Humus'ta 8'er, Dera kentinde 4, Hama ve Lazkiye'de 3'er olmak üzere toplam 115 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Şam'ın Kabun bölgesindeki elektrik santralleri yakınında bir tankı imha ettiğini aktaran Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), kentin Berze bölgesinde silahlı muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına ve orduya ait savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığına işaret etti.

ÖSO birliklerinin Halep'in Hanasır beldesinden geçen askeri konvoya saldırması üzerine çok sayıda zırhlı aracı imha ettiğini ve askerleri etkisiz hale getirdiğini kaydeden LCC, silahlı muhaliflerin konvoya saldırmasında 23 topu imha ettiğini, bazı zırhlı araçları ele geçirdiğini bildirdi.

Askeri konvoyda etkisiz hale getirilen rejim askerleri arasında Hizbullah milislerinin de bulunduğunu ileten LCC, savaş uçaklarının İdlib ve Lazkiye bölgesinde muhaliflerin kontrolünde olan yerleri bombaladığını vurguladı.

Silahlı muhaliflerin Lazkiye bölgesinde 11 köyün denetimini sağladığını belirten LCC, bölgede operasyonların gece de devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA