• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriye ve Mısırdaki Türk öğrencilere eğitim imkanı
04 Ekim 2013 Cuma 20:52

Suriye ve Mısır'daki Türk öğrencilere eğitim imkanı

Suriye ve Mısır'da okuyan Türk öğrenciler ve bu ülkelerin vatandaşlarına gerekli şartları taşımaları kaydıyla Türkiye'deki üniversitelerde eğitim ve öğretim imkanı verilecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, DEİK bünyesindeki Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tarafından Conrad Otel'de düzenlenen ''2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı''nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de okuyan yabancı öğrenci sayısının yetersiz olduğunu söyledi.

Uluslararasılaşmanın gerekliliğini sormanın anlamsız olduğuna değinen Çetinsaya, ''Türkiye'nin yükseköğretim stratejisiyle ilgili yapılan analizlerde üç konu öne çıkıyor. Birincisi, niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürerek kalite süreçleriyle taçlandırmak, ikincisi nitelikli öğretim üyesi yetiştirmek, nitelikli doktora meselesini başarabilmek, üçüncüsü ise uluslararasılaşmak'' dedi.

Çetinsaya, Suriye ve Mısır'da okuyan Türk öğrenciler, bu ülkelerin vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşlarının gerekli şartları taşımaları kaydıyla mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Türkiye'deki üniversitelerde eğitim ve öğretim imkanı verileceğini söyledi.

Çetinsaya, soru-cevap bölümünde ise ortaöğretimin tamamını yurt dışında okuyan, uluslararası öğrencilerin tabi olduğu şartlara ve üniversitelerin belirlediği kurallara uygun olarak yurt dışındaki Türk vatandaşlarının da Türkiye'deki üniversitelerde okuyabileceğini bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA