• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriye uçağı uzaklaştırıldı
06 Ekim 2013 Pazar 17:10

Suriye uçağı uzaklaştırıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye sınırına farklı zamanlarda yaklaşan Suriye'ye ait uçak ve helikopterin, devriye uçuşu yapan F-16'ların bölgeye sevk edilmesi üzerine sınırdan uzaklaştığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye sınırına farklı zamanlarda yaklaşan Suriye'ye ait uçak ve helikopterin devriye uçuşu yapan F-16'ların bölgeye sevk edilmesi üzerine sınırdan uzaklaştığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "günlük faaliyetlere" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki F-16 uçağı dün Diyarbakır'dan kalkarak, Gaziantep-Hatay bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" yaptı.

Bu sırada Suriye’ye ait SU-24 uçağının Öncüpınar/Kilis güneyinde Türkiye sınırına doğru yaklaşması üzerine uçaklar bölgeye yönlendirildi ancak uçak sınıra 5.6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Yine bir SU-24 uçağının bu sefer Cilvegözü/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine devriye görevindeki uçaklar buraya yönlendirildi. Suriye'den gelen uçak Türkiye sınırına 8.6 deniz mili kala geri döndü.

Suriye'ye ait SU-24 uçağının, Öncüpınar/Kilis güneyinde sınıra yaklaşması üzerine uçaklar tekrar bölgeye yönlendirildi. Söz konusu uçak da sınıra 10 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Daha sonra devriye görevini İncirlik Üssü'nden kalkan iki F-16 aldı. Bir MI-17 helikopterinin, Karbeyaz/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine iki uçak bölgeye yönlendirildi. Suriye helikopteri sınıra 4 deniz mili kala geri döndü.

Devriye görevlerinin tamamlanmasının ardından uçaklar üslerine geri döndü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA