• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriye tamamen enkaza dönecek
06 Mart 2013 Çarşamba 17:40

Suriye tamamen enkaza dönecek

ÖSO Genelkurmay Başkanı İdris, Batı'ya çağrıda bulunarak "Bize silah verin, rejimi 1 ay içinde devirelim" dedi.
Liberallerin davetlisi olarak Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanı Selim İdris, Batılı ülkelerin başlangıçta kendilerine bolca destek sözü verdiğini ama hemen hiç yardımda bulunmadıklarını söyledi.
İdris, AB'nin Suriye'ye uyguladığı silah ambargosunun sadece "kurbanlara" tatbik edildiğini, buna mukabil Rusya ve İran'ın Esed rejimini açıktan silahlandırdığını belirtti.
"SİLAH VERİN, 1 AYDA DEVİRELİM"
ÖSO Komutanı İdris, Batılı ülkelerden silah yardımı almaları halindeEsed rejmini "bir ay dolmadan" devireceklerini, aksi halde çatışmaların belirsiz bir süre daha devam edeceği, yaşanan insani krizin katlanacağı ve Suriye'nin tamamen enkaza döneceği uyarısında bulundu.
Batılı ülkeler gibi Asya ve Ortadoğu ülkelerinden de silah alamamalarından yakınan İdris, en çok tank ve hava saldırılarına karşı savunma füzelerine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
Avrupalı parlamenterlerin direnişçiler arasındaki radikal gruplar ve Suriye'de Hristiyanların ve Alevilerin geleceğiyle ilgili endişeleri yansıtan sorularına hedef olan İdris, ABD yönetimi tarafından terör örgütü ilan edilen Nusra Cephesi'nden endişe edilmemesini istedi.
ÖSO Komutanı İdris,Esed rejimini para, militan ve silah sağlayarak "terör örgütü PKK'yı Türkiye'ye ve kendilerine karşı kullanmaya çalışmakla" suçladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA