• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriye bunu da yaptı!
27 Haziran 2012 Çarşamba 11:38

Suriye bunu da yaptı!

Keşif amaçlı uçan Türk jetini sınır ihlali bahanesiyle kasıtlı düşüren Suriye, provokasyonda bir adım daha ileri gitti.

Akdeniz'in uluslar arası karasularında keşif amaçlı uçan Türk jetini sınır ihlali bahanesiyle kasıtlı düşüren Suriye , provokasyonda bir adım daha ileri giderek, Türkiye'nin güneyinde sınırın sıfır noktasına terör örgütü nün PKK 'nın sözde 'Kürdistan Bayrağı' dikmesine göz yumuyor.

Terör örgütü PKK, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyü karşısında bulunan Suriye'nin Ayn-el Arap kasabasına kendi bayrağını dikti. Suriye'nin Ayn-el Arap kasabası sınırları içersinde yüksekçe bir tepeye dikilen 15 metre yüksekliğindeki PKK bayrağı, Türkiye sınırları içerisinden çıplak gözle rahatlıkla görülebiliyor. Türkiye sınırları içerisinde sınırın sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar köyü karşısına provokasyon amaçlı dikilen PKK bayrağına Esed rejiminin göz yumduğu belirtiliyor. Bölgeye hakim yüksekçe bir tepe üzerinde dalgalanan PKK bayrağına 200 metre mesafede Suriye Devleti'nin resmi bayrağı dalgalanması ise dikkat çekiyor.

Mürşitpınar köyünde oturan N.Y., "Suriye'de patlak veren iç savaş sonrası burnumuzun dibine kadar sokulan terör örgütünün varlığını zaten biliyorduk. Ancak bize karşı Esed rejiminin desteğini de arkasına alarak bölgenin en yüksek tepesine PKK bayrağının dikilmesi bir meydan okuma değil de nedir?'' dedi.

Sınırın diğer tarafında bulunan akrabalarından aldıkları bilgilere göre PKK, Ayn-el Arap kasabasında ideolojik ve ırkçı eğilimli altı okul açarak buradaki öğrencileri birer militan gibi yetiştirdiğini belirten N.D., Ayn-el Arap'ta geceleri dışarı çıkışın yasak olduğunu ve kontrolün tamamen bir kilometre uzaklıkta bulunan terör örgütü PKK'da olduğunu belirtti.

Mürşitpınar sınırında görevli bir askeri yetkili, Kandil Dağı'ndaki teröristlerin yarıdan fazlasının Türkiye sınırının güneyindeki Suriye topraklarında konuşlanarak eylem ve faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

PINARBAŞI SALDIRISININ FAİLLERİ BURADAN GEÇİŞ YAPTI

Elde eden bilgilere göre, Kayseri'de iki polisin şehit olduğu, 17 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristlerin bu bölgeden geçiş yaparak saldırıyı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Ayrıca 19 Haziran günü 200 kişilik bir terörist grupla Yeşiltaş Karakolu üs bölgesine gerçekleştirilen ve 8 askerin şehit olduğu baskının amacının önce askeri üs bölgesini ele geçirmek, ardından örgütün sözde bayrağını buraya dikmek olduğu olay sonrasında yakalanan bir teröristin ifadesinde ortaya çıkmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA