• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriye bataryaları yok edilecekti
28 Haziran 2012 Perşembe 11:03

'Suriye bataryaları yok edilecekti'

Suriye'nin saldırısı sırasında Başbakan Erdoğan'ın Brezilya'da bulunmasının; karşı bir girişimi engellediği belirtildi.

Suriye'nin saldırısı sırasında Başbakan Erdoğan'ın Brezilya'da bulunmasının; karşı bir girişimi engellediği belirtildi. Suriye’nin Türk jetini düşürmesiyle başlayan süreçte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üst üste yaptığı toplantılarda konuşulanların detayları ortaya çıkmaya başladı.

ERDOĞAN TÜRKİYE'DE OLSAYDI..

Başbakan’a yakın isimlerin aktardığına göre, Başbakan Türkiye’de olsaydı uçağı düşüren bataryaları yok etmek gündeme gelecekti. Brifinglerde Türkiye’nin Suriye’den ‘Özür ve tazminat talebinde’ bulunmasının Esad’ın işine geleceği sonucuna varıldı.‘Tazminat, özür talebi veya Türkiye’nin savaş girişiminde bulunması gibi bir yaklaşım Esad’ın Devlet Başkanı olarak muhatap alınmasını sağlar. ’ ifadelerine yer verildi.
 
ESAD'IN GİTMESİYLE TÜRKİYE DAHA ÇOK GÜÇ KAZANIR

Yapılan analizlerde, ‘Tezleri doğrulanmış, Ortadoğu’da güç kazanmış ve Esad’ın gitmesiyle daha çok güç kazanacak bir Türkiye, İsrail’in işine gelmez. O sebeple İsrail’in, Rusya, İran, Çin ve Suriye ittifakının neresinde durduğunu iyi değerlendirmek lazım’ denildi.

Erdoğan’ın ‘ihlal olursa Suriye uçaklarının vurulacağına’ yönelik açıklamasına dair de şu bilgiler yer aldı: Son 1 yıl içinde Suriye, hava sahamızı 102 defa ihlal etti. Suriye ‘Bizim sınırımız ihlal edildi, vurduk’ diyorsa demek ki Suriye, mutabık kalınan angajmanı değiştirmiş. O değiştirmişse Türkiye de değiştirecektir. Bundan daha doğal bir şey olamaz.

1 PİLOT SURİYE'NİN ELİNDE Mİ?

Hükümet çevrelerinde pilotlardan birinin Suriye’nin elinde esir olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiği bildirildi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA