• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriye, Barış Planını kabul etti
27 Mart 2012 Salı 13:31

Suriye, Barış Planı'nı kabul etti

Suriye, Birleşmiş Milletler'in sunduğu barış planını kabul etti.
Suriye, Birleşmiş Milletler'in sunduğu barış planını kabul etti.

Planda şu detaylar yer alıyor:
-Suriye, Annan’la işbirliği içinde “Suriye halkının meşru istek ve kaygılarına yanıt vermek için başlatılacak ve Suriyelilerin liderlik edeceği kapsamlı siyasi süreç” için çalışmayı taahhüt eder.
-Suriye, çatışmaları durdurmayı ve insanların yaşadığı bölgelerde orduların hareketlerini ve ağır silahların kullanımını derhal durdurmayı taahhüt eder. Bu faaliyetler gerçekleştirirken, Suriye, şiddeti sonlandırmak için BM gözetimi altında Annan’la birlikte çalışacaktır. Annan, muhalefetten de bütün çatışmaların sona erdirilmesi için benzer taahhütler beklemektedir.
- Suriye insanı yardımın iletilmesi ve yaralıların boşaltılması için günlük iki saatlik “insani duraklama”yı kabul etmekte ve uygulamaktadır.
- Suriye “rasgele tutuklanan kişilerin serbest bırakılma hızı ve kapsamını” artırmayı ve bu kişilerin tutulduğu yerlerin bir listesini sunmayı taahhüt etmektedir.
- Suriye ülke genelinde gazeteciler için hareket özgürlüğünü sağlamayı ve “ayrımcı olmayan bir vize politikası uygulamayı” taahhüt etmektedir.
- Suriye “yasalarca garantilenen çerçevede toplanma özgürlüğü ve barışçıl gösteri yapma hakkına saygı duyacağını” taahhüt etmektedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA