• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şüpheli asker ölümlerinde artış iddiası
07 Ekim 2009 Çarşamba 19:05

Şüpheli asker ölümlerinde artış iddiası

Kışlalarda artan şüpheli asker ölümleri, çatışmalarda yaşanan kayıpları neredeyse ardında bıraktı. 2008'de 28 asker yaşamını yitirirken, bu sayı 2009'un ilk 9 ayında 35 oldu. işte..

Şüpheli asker ölümlerine hemen her hafta bir yenisi ekleniyor… Adana’da yaşayan Uzman Çavuş Ahmet Solgun’un ölümünden sonra bir başka ölüm haberi de Şırnak’tan geldi.

4 Ekim'de Muş’ta toprağa verilen Erol Bingöl'ün  ailesi çocuklarının ölümünden şüphe duyduklarını ölüm raporlarının kendilerine gösterilmesini istedi.

Şüpheli ölümler Türk Silahlı Kuvvetleri listelerinde “askeri zayiat” olarak yer alırken, ailelere, "Kaza kurşunu", "intihar etme", "elektrik ve yıldırım çarpması", "yüksekten düşme", "birlik içinde trafik kazası", "eğitim sırasında mühimmat patlaması", "yılan sokma", "kalp krizi" şeklinde açıklanan asker ölümlerine asker yakınlarının tepkisi de artıyor.

Bu alanda uzmanlaşmış, sivil ve tarafsız bir örgüt olmadığı için de, asker aileleri, çocuklarının ölümünü araştırmak için yaptıkları başvurularda fazla ilerleyemiyorlar.

Meclis’te soru önergelerine konu olan şüpheli asker ölümleri ailelerini yasa boğarken söz konusu olaylar gündemdeki yerini koruyamıyor. Pek çok şüpheli asker ölümü gazetelerde yer dahi almıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA