• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süper Lige yükselen 3. takım belli oldu
27 Mayıs 2012 Pazar 21:44

Süper Lig'e yükselen 3. takım belli oldu

Süper Lig'e çıkacak üçüncü ve son takımın belirleneceği karşılaşmada kıran kırana bir mücadele vardı. Adanaspor ve Kasımpaşa arasında oynanan maçta iki kırmızı kart beş de gol vardı...

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta iki takım da oldukça istekli bir görüntü çizdiler. Karşılıklı ataklarla başlayan maçta erken dakikalarda tansiyon yükseldi. 22. dakikada yaptığı sert faul sonrası Fırat Aydınus'un sarı kart gösterdiği Barbaros Barut karara tepki gösterdikten sonra Aydınus tarafından kendisine küfür ettiği gerekçesiyle direkt olarak kırmızı kartla oyundan atıldı ve Adanaspor henüz 22. dakikada 10 kişi kaldı.

Maçta ilk golü kaydeden taraf Kasımpaşa oldu. Karşılaşmada daha rahat oynamaya başlayan Kasımpaşa 37. dakikada Gökhan Güleç'in golüyla 1-0 öne geçerek 10 kişi kalan Adanaspor karşısında büyük avantaj ele geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Kasımpaşa soyunma odasına Adanaspor karşısında 1-0 önde gitti.

İkinci devrede Adanaspor daha diriydi. Beraberlik için bastıran Adanaspor'da Rahman Oğuz Kobya'nın golüyle skora 1-1'lik denge getirdi.

Fakat 10 kişi oynayan Adanaspor defansta sürekli açıklar verdi. 72. dakikada Kasımpaşa, Adem Büyük'ün attığı golle tekrar öne geçti: 2-1

Adanaspor varını yoğunu ortaya koyduğu karşılaşmada gol bulmak için atak üstüne atak gerçekleştirdi. Aradığı golü bir türlü bulamayan sarı beyazlılar bir kişi eksik oynamanın da verdiği dezavantaj yüzünden savunmada açıklar verdi fakat Kasımpaşa üçüncü golü bulamadı.

4 dakikalık uzatmanın eklendiği maçın 90+4. dakikasında Adanaspor beraberlik golünü buldu.Kalecinin degajında tek pasla topu ceza sahası çizgisi üzerinde önüne alan Mbilla Etame kaleye yaklaştı ve aşırtma bir vuruşla topu ağlara göndererek 2-2'lik eşitliği getirdi.

Maçın normal süresi 2-2 tamamlandı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmaların ilk yarısında Kasımpaşa daha atak bir futbol oynarken Adanaspor temkinliydi. Mücadelenin arttığı dakikalarda bu defa Fırat Aydınus, Kasımpaşa'dan Hüseyin Yoğurtçu'yu Etame'nin yüzüne tekme attığı gerekçesiyle oyundan attı. Bu kartın ardından ilk uzatma devresinde son birkaç dakikaya girilirken iki takıım da 10 kişi mücadeleye devam etti.

İlk uzatma devresinde gol sesi çıkmadı ve ikinci uzatma devresine geçildi.

İkinci uzatma yarısında maçta mücadele kadar sertlik de üst seviyedeydi. İki takımın art arda ataklar geliştirdiği devrenin başlamasından 12 dakika sonra, 117. dakikada Azar Karadaş ceza sahası dışından sol ayakla çektiği sert şutta topu ağlara yollayarak durumu 3-2'ye getirdi.

Maçın geri kalan zamanında başka gol olmadı ve Kasımpaşa, Adanaspor'u 3-2 mağlup ederek Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA