• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süper Ligde 8 takım teknik direktörünü değiştirmedi
21 Mayıs 2016 Cumartesi 13:47

Süper Lig'de 8 takım teknik direktörünü değiştirmedi

2015-2016 sezonunda 8 takımın teknik direktör değişikliğine gitmediği ligde, geçici isimlerle 40 teknik adam görev yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de 8 takımın teknik direktör değişikliğine gitmediği 2015-2016 sezonunda 40 teknik adam görev yaptı.

Ligi ilk 5 sırada bitiren Beşiktaş, Fenerbahçe, Torku Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor'un yanı sıra yedinci Kasımpaşa, sekizinci Akhisar Belediyespor ve onüçüncü Çaykur Rizespor, sezonu başladıkları teknik adamlarla bitirdi.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Fenerbahçe'de Vitor Pereira, Torku Konyaspor'da Aykut Kocaman, Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı, Osmanlıspor'da Mustafa Reşit Akçay, Kasımpaşa'da Rıza Çalımbay, Akhisar Belediyespor'da Cihat Arslan ve Çaykur Rizespor'da Hikmet Karaman 34 haftalık maratonda takımlarının başlarında yer aldı.

Henüz 2. haftada Stuart Baxter ile yollarını ayıran Gençlerbirliği'nda sezon boyunda 6 farklı teknik adam görev yaptı. Takımın başında geçici olarak görev yapan Naci Şensoy ile Mustafa Kaplan'ın yanı sıra Yılmaz Vural da sadece 1 maça çıktı.

Lige veda eden Mersin İdmanyurdu'nda ise devre arasında Hakan Kutlu ile Nurullah Sağlam'la anlaşılmasına rağmen iki teknik adam da hiçbir maça çıkmadan bir kaç gün içinde takımdan ayrıldı.

Galatasaray'da sezon boyunca 5 farklı teknik direktör görev yaparken, Trabzonspor'da 4, Antalyaspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Kayserispor, Medicana Sivasspor'da üçer isim çalıştı.

super-ligde-8-takim-teknik-direktorunu-degistirmedi.jpg

İki farklı takım çalıştıranlar

Süper Lig'de bu sezon görev yapan 4 isim iki takımı çalıştırdı. Devre arasında Mersin İdmanyurdu'nda göreve getirilmesine rağmen sadece 1 gün görevde kalan Hakan Kutlu, ligin son bölümünde Kayserispor'u çalıştırdı.

Sezona Medicana Sivasspor'la başladıktan sonra görevinden ayrılan Sergen Yalçın, ligi Gaziantepspor'un başında bitirdi.

Geçen sezon Galatasaray'ı şampiyon yaptıktan sonra bu yıl ilk devrede sarı-kırmızılı takımla yollarını ayıran Hamza Hamzaoğlu, daha sonra Bursaspor'un başına geçti.

Mersin İdmanyurdu'nun ilk teknik direktörü olan Mesut Bakkal, sezonu Medicana Sivasspor'da tamamladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA