• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süper Ligde 20. haftanın görünümü
07 Şubat 2011 Pazartesi 08:44

Süper Lig'de 20. haftanın görünümü

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftası dün oynanan 4 karşılaşma ile tamamlandı.
20. hafta sonunda üst üste puan kayıpları yaşayan ve Medical Park Antalyaspor karşısında da sahadan golsüz beraberlikle ayrılan Trabzonspor, averajla 44 puanla liderliğini sürdürürken, Sivasspor'u 2-1 yenme başarısını gösteren Bursaspor aynı puanla ikinci sırada yer aldı. Yeşil-beyazlı ekip, Sivasspor karşılaşmasının 44. dakikasında Hayrettin'in kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçti. 50. dakikada Sivasspor'dan Grosicki skoru eşitleyen golü attı. Karşılaşmanın son dakikasına kadar 1-1 devam eden maçta Miller Bursaspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve şampiyonluk yolunda takımına çok değerli 3 puanı kazandırdı. 3 büyüklerden şampiyonluk yarışından kopmayan Fenerbahçe ise Manisaspor deplasmanından 3 puanı 3-1'lik galibiyetle alarak, puanını 42'ye çıkardı ve Trabzonspor ile Bursaspor'u  3. sıradan takip etti. Manisaspor deplasmanında 54. dakikada Floresta'nın golüyle 1-0 yenik duruma düşen Fenerbahçe, 61. dakikada Alex, 73. dakikada Niang ve 88. dakikada Dia'nın golleriyle sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı ve şampiyonluk için yakın takibini sürdürdü.
4. sırada bulunan Kayserispor ise Ankaragücü karşısında saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak, sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu. Kayserispor bu sonuçla puanını 39 çıkarmayı başardı.
Kardemir Karabükspor'u konuk eden ve ikinci yarının flaş transferleriyle kadrosunu çok güçlendiren Beşiktaş ise son dakikalarda rakip sahada kurduğu baskıyla aradığı golü bulamayınca maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sonuçlandı. Siyah-beyazlılar bu skorla puanını 32 yaparak 5. sırada kaldı.
Haftanın son maçında şampiyonluk iddiasını büyük ölçüde yitirmiş olan Galatasaray, Eskişehirspor'u konuk etti. Karşılaşmadan 4-2 galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip, 29 puanla 8. sırada yer aldı.
Maça hızlı başlayan Galatasaray, 10. dakikada Cana, 13. dakikada Stancu ve 44. dakikada Kewell'ın golleriyle devreyi de 3-0 önde tamamladı. İkinci yarıda daha atak bir oyun sergileyen Eskişehirspor ise 75. dakikada Burhan ve 77. dakikada Ümit Karan'ın kazandırdığı gollerle skoru bir anda 3-2'ye getirdi. Karşılaşmanın 81. dakikasında sahneye çıkan Milan Baros skoru 4-2 yapan golü atarak hem takımı rahatlattı, hem de bu sezon Galatasaray'ı ilk kez bir maçta 4 gol atma başarısına ulaştırdı.
Ligin 20. haftasında 4 maçı ev sahibi, 3 maçı da konuk takımlar kazanırken, filelere 25 golün atıldığı haftada, 2 karşılaşma ise berabere tamamlandı
Gol krallığı yarışında ise Fenerbahçe'den Alex ve Kardemir Karabüksporlu Emenike 13'er gol ile ilk 2 sırayı paylaştı. Bu 2 futbolcuyu 11 gol ile Fenerbahçeli Niang, 9'ar golle Trabzonsporlu Burak, Manisasporlu Joshua, 8'er golle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Herve Tum ve Trabzonspor'dan Umut, 7'şer golle de Beşiktaş'tan Rogerio, Trabzonspor'dan Jaja, Fenerbahçe'den Semih ve Medical Park Antalyaspor'dan Dos Santos takip ediyor.
Spor Toto Süper Ligin 20. haftasında alınan sonuçlar ile puan durumu şöyle:
 


Ligin 21. haftasında lider Trabzonspor, Sivasspor deplasmanına giderken, 2. sıradaki Bursaspor da Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşacak. Üçüncü sırada bulunan Fenerbahçe ise 4. sıradaki Kayserispor'u konuk edecek.
21. haftada diğer karşılaşmalar ise şöyle:
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA