• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süper Lig kulüpleri 6+2yi TFFye gönderdi
09 Nisan 2014 Çarşamba 14:18

Süper Lig kulüpleri '6+2'yi TFF'ye gönderdi

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, yabancı oyuncu statüsünde gelecek sezon için '6+2' formülünde anlaştıklarına dair yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderdiklerini söyledi.

Son dönemde bu konu için her hafta 1 veya 2 kez toplandıklarını belirten Cavcav, Beşiktaş'ın en baştan beri 5+3 formülünde ısrar ettiğini söyledi. Beşiktaşlı Yönetici Deniz Atalay ile anlaşamadıklarını ve konuyu en son Başkan Fikret Orman'a taşıdıklarını dile getiren Cavcav, sözlü olarak onay aldıklarını da belirtti.

 
Akhisar Belediyespor ve Fenerbahçe'nin çoğunluğun kararına uyacağına dair yazıyı TFF'ye ulaştırdıklarını ve Tahkim Kurulu'na gitmeyeceklerini ilettiklerini de ifade eden Cavcav; her kulüpte sözleşmeli yabancı oyuncuların çok olması nedeniyle kendisinin 6+4 istediğini de itiraf etti.
 
Cavcav, "18 kulübün 10'u kabul etse zaten karar alınır ama biz herkese uyacak bir formül aradık. Ben mesela görüşmelere 6+4 olsun diye başladım. Yabancı futbolcuya meraklı değiliz. Mahkum da değiliz ama her kulüpte sözleşmeli yabancı oyuncular çok. Mağdur olmamaları için büyük bir çoğunluk 6+2'de uzlaştı" dedi.
 
Akhisar Belediyespor'la kriz
 
Aynı zamanda Gençlerbirliği başkanı olan Cavcav şöyle devam etti: "Geçen sene 2.2 euro'dan imza attırdığımız yabancı futbolcuya şimdi 3 euro'dan ödeme yapıyoruz, maliyet arttı. Yabancı sayısının çok olmasına sıcak bakmıyoruz maliyetli oluyor diye; ama çoğunluğun isteğine uyacağız. Biz eğer birliksek Türk futbolu için önemli olan bu konuda da birlikte hareket etmeliyiz. Akhisar Başkanı 'ben imza atmam' dedi. 'O zaman birlikten çık' dedik, 'çıkmam siz gönderin' dedi. 'Biz gönderemeyiz, öyle bir yetkimiz yok' dedim. Sonra federasyona yazı gönderme kararı aldılar ve çoğunluğa uyacaklarını söylediler. Fenerbahçe de yazıyı göndermişti. TFF de bizim federasyonumuz olduğuna göre, bizim isteğimizi yerine getirecektir."
 
'Yerlilerin fiyatı arttı'
 
Yabancı sayısının azalmaya başlayacağının konuşulmasından bu yana yerli futbolcuların fiyatının arttığına hatta ikiye katladığına da dikkat çeken İlhan Cavcav, "Her zaman kulüpler zarar görüyor. Yabancı sayısının çok olması bir türlü, az olması başka bir türlü sorun yaratıyor. Yabancı azalırsa da bu kez Türk oyuncuların fiyatı artıyor" hatırlatmasını da yaptı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA