• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sümeyye Erdoğanı hedef alan iddia çirkin bir saldırı
26 Ağustos 2015 Çarşamba 10:20

'Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddia çirkin bir saldırı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu yönündeki iddiayı çirkin ve ahlaksız bir saldırı olarak niteledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Lazika İslam Emirliği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddiayı çirkin ve ahlaksız bir saldırı olarak niteledi.

İslam, twitterdan yayımladığı mesajında "Sümeyye Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum. Herkesi kadın haklarına saygılı olmaya, ahlak ve erdem kavramlarına sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tarafından ortaya atılan ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından sosyal medyada desteklenen Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddia çeşitli kadın derneklerince yapılan açıklamalarla da kınandı.

Sümeyye Erdoğan'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından yapılan açıklamada, "Bu akıl ve izan yoksunu kişilerin ve bu tür haberlerin nezdimizdeki karşılığı; ahlaksızlık, acizlik, zayıflık, iffetsizlik ve nefret suçudur" denildi.

Açıklamada ayrıca bu iddia ortaya atanlar hakkında hakkında her türlü yasal işleme başvurulacağı belirtildi.

KADEM Başkanı E. Sare Aydın Ylımaz da yayımladığı twitter mesajında, "Sümeyye Hanıma yapılan saldırı şiddetin bir türüdür. Bu itibarsızlaştırma çalışmasına tüm kurum ve kuruluşlar tepki göstermelidir" dedi.

Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) Başkanı, Öncü Kadınlar Temsilcisi Zeynep Alkış da Erdoğan'a yönelik saldırıyı yayımladığı bir mesajla kınadı.

Alkış mesajında, "Sayın Sümeyye Erdoğan hakkında iğrenç iddiaları yayan ve bu çirkinliğe sosyal medyada paylaşarak destek veren tüm çevreleri kınıyor, saldırıyı tüm kadınlara yapılmış olarak kabul edip, Öncü Kadınlar Platformu olarak söz konusu isimler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın altını çiziyorum" ifadesine yer verdi.

Mesajında Sosyal medyada Sümeyye Erdoğan hakkında yer alan iddiaları, ahlaksızlık olarak niteleyen Alkış, "Bu sadece basit bir iftira, karalama ve müptezellik değil ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlık karşısında sessiz kalan, tepkisini dile getirmeyen kadın örgütlerini de kınıyor, bu iğrençliğe daha fazla ortak olmamaya davet ediyorum. İğrenç ve asılsız iddialara sahip çıkan, meşrulaştırmaya çalışan basını da medya etiği kurallarını göz göre göre çiğnemelerinden dolayı kınıyorum" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA