• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sümeyye Erdoğan aday olacak mı?
01 Şubat 2015 Pazar 09:00

Sümeyye Erdoğan aday olacak mı?

Seçimlere yönelik çalışmaların hızlanması ve bürokratların 10 Şubat’a kadar istifa etme zorunluluğu, AK Parti’deki liste hareketliliğini hızlandırdı. Bu hafta Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun adaylık için istifa edeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olacağı da kulislerde dile getiriliyor.
Aday olmak  isteyen bürokratların 10 Şubat’a kadar istifa etmesi zorunlu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan onay almayan bürokratların istifasına izin verilmediği belirtilirken, kesinleşen 2 ismin, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu olduğu ifade ediliyor. Adaylık için gözler, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık danışmanlarına çevrilirken, ilk istifa Erdoğan’ın metin yazarı Aydın Ünal’dan geldi.

Başbakanlık danışmanları Ertan Aydın ve Taha Özhan ile Adalet Bakanlığı danışmanı Adnan Boynukara hakkındaki kararlar da bu hafta netleşecek.
ÖZHASEKİ DIŞINDA GEÇİT YOK

Parti, belediye ve il başkanlarından ‘milletvekili adayı’ yapmayacak. Bunun tek istisnası Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olacak. Özhaseki, belediye başkan adayı yapılırken, ilk genel seçimlerde milletvekili yapılacağı ve yeni kabinede bakan olarak değerlendirileceği iddiaları da gündeme taşınmıştı.
AİLE MECLİSİ KARARINI AÇIKLAMADI

Kulislerde konuşulan isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyya Erdoğan oldu. Sümeyya Erdoğan’ın büyük olasılıkla milletvekili yapılacağı, ancak aile meclisinin kararını henüz açıklamadığı belirtiliyor. Partinin bu seçimlerde TBMM’ye taşıyacağı türbanlı kadın vekillerinin sayısı da artacak. Meclis’e taşınması planlanan 60 kadın vekilin yarısının türbanlı olacağı belirtiliyor.
4 ESKİ BAKANIN DURUMU
Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan 4 eski bakanın siyasi geleceği de netleşiyor. 3 dönem kriterine takıldığı için aday gösterilemeyecek olan Egemen Bağış dışındaki 3 bakanın aday gösterilmeyeceği iddia ediliyor. Zafer Çağlayan’ın siyaseti bıraktığını daha önceden açıkladığı, diğer bakanların da partinin tavrını bildikleri için adaylık başvurusu yapmayacakları ifade ediliyor.   Hürriyet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA